Home » Știință » Un nou centru de cercetare pentru îmbinarea oamenilor și mașinăriilor, stabilit de MIT

Un nou centru de cercetare pentru îmbinarea oamenilor și mașinăriilor, stabilit de MIT

Un nou centru de cercetare pentru îmbinarea oamenilor și mașinăriilor, stabilit de MIT
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 01.10.2021

Un nou centru de cercetare format de MIT studiază în mod explicit fuziunea dintre corpul uman și tehnologii avansate precum exoschelete robotice și interfețe creier-computer. Obiectivul ambițios este de a dezvolta sisteme ce pot restaura funcțiile pentru oamenii cu dizabilități fizice și neurologice.

Centrul K. Lisa Yang pentru Bionică a fost fondat mulțumită unei donații de la 24 milioane de dolari de la filantropul Lisa Yang, potrivit unui anunț al Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT).

Cel mai probabil, investiția nu va fi suficientă pentru a îndeplini scopurile ambițioase ale centrului, însă oferă un important punct de pornire și permite reunirea unei varietăți de specialități din cadrul corpului profesoral MIT pentru a transforma în realitate un obiectiv important.

„Lumea are o nevoie profundă de alinare de pe urma dizabilităților”

Noul centru de cercetare va fi coordonat de profesorul MIT Hugh Herr, un lider în domeniul protezelor robotice, având chiar ambele picioare amputate. În anunțul făcut de MIT, Herr a spus că vede această nouă inițiativă ca un pas important înspre eliminarea totală a dizabilităților fizice.

„Lumea are o nevoie profundă de alinare de pe urma dizabilităților impuse de tehnologiile defectuoase sau chiar inexistente ale zilelor noastre. Trebuie să continuăm să tindem spre un viitor tehnologic în care dizabilitățile nu mai sunt o experiență de viață comună. Sunt încântat că Centrul Yang pentru Bionică va ajuta la îmbunătățirea considerabilă a experienței umane”, a precizat Herr.

Noul centru de cercetare de la MIT va avea trei scopuri principale

Așadar, noul centru de cercetare va avea trei scopuri principale. Primul este de a dezvolta ceea ce MIT numește un „sistem nervos digital” sau instrumente care ocolesc leziuni ale măduvei spinării prin stimularea mușchilor care au fost deconectați de la sistemul nervos central.

Mai mult, centrul va încerca să îmbunătățească tehnologia exoscheletelor pentru a ajuta oamenii cu mușchii slăbiți să se miște în mod natural, precum și să dezvolte noi membre bionice care pot restaura un simț al atingerii natural și complet.

Vă mai recomandăm să citiți și:

„Moment de răscruce” pentru energia prin fuziune. Cercetătorii de la MIT anunță un „avans major”

Oamenii de știință de la MIT au creat primul algoritm de inteligență artificială psihopat

Cercetătorii de la MIT au inventat spanacul care poate trimite e-mailuri

Cercetătorii de la MIT au testat un dispozitiv inspirat de filmul „Inception” care permite manipularea viselor

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase