Home » Știință » Un inginer a construit un exoschelet activat prin voce pentru ca fiul său să poată merge

Un inginer a construit un exoschelet activat prin voce pentru ca fiul său să poată merge

Un inginer a construit un exoschelet activat prin voce pentru ca fiul său să poată merge
Sursa foto: Captură BBC
Publicat: 30.07.2021

Astfel încât să-și ajute fiul să se deplaseze fără scaunul cu rotile, un inginer de robotică din Franța numit Jean-Louis Constanza a construit un exoschelet robotic care îi permite fiului său să meargă cu ajutorul comenzilor activate prin voce.

„Fiul meu Oscar mi-a spus într-o zi: tata, ești inginer de robotică, de ce nu construiești un robot care ne-ar putea permite să mergem?”, a spus Constanza, într-o interviu pentru jurnaliștii de la BBC.

Așadar, Jean-Louis Constanza a fost tocmai asta și a fondat compania Wandercraft pentru a dezvolta și produce dispozitive robotice de asistență care oferă mobilitate adițională pentru oamenii care sunt nevoiți să folosească scaunul cu rotile.

„Până acum, dacă voiam să merg, aveam nevoie de ajutor”

Pentru moment, exoscheletul robotic este mult prea greoi pentru utilizarea comercială, însă compania Wandercraft a vândut deja zeci de exoschelete la spitale din mai multe țări. Prețul pentru un dispozitiv ajunge la aproximativ 178.000 de dolari.

Tot ce trebuie să facă fiul său este să-și fixeze exoscheletul în timp ce este așezat, iar apoi să spună „Robot, ridică-te” și mașinăria îl va ajuta să se ridice în picioare și să meargă. Deși există deja numeroase exoschelete robotice, activarea prin voce este un aspect important care îi permite purtătorului să se asigure că mașinăria face exact ce trebuie la momentul potrivit.

„Totul este nou pentru mine. Până acum, dacă voiam să merg, aveam nevoie de ajutor. Acum nu mai am nevoie de asistență așa că mă simt independent”, a spus Oscar, fiul inginerului pentru jurnaliștii de la BBC.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Inginerii din Elveția au construit un rover care ar putea cuceri dealurile abrupte ale planetei Marte

Inginerii au construit un robot, inspirat de gândacul de bucătărie, care nu poate fi strivit

Cercetătorii avertizează că exoscheletele cauzează probleme pentru creierul purtătorului

Armata SUA testează o pereche de ghete exoschelet. Cum ar putea ajuta tehnologia soldații

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase