Home » Știință » Rolls-Royce va produce motoarele pentru bombardierele Forțelor Aeriene ale SUA

Rolls-Royce va produce motoarele pentru bombardierele Forțelor Aeriene ale SUA

Publicat: 05.10.2021
Rolls-Royce va produce motoarele pentru bombardierele Forțelor Aeriene ale SUA
Credit foto: Facebook / Rolls Royce

Forțele Aeriene ale SUA au selectat Rolls Royce pentru a furniza motoare pentru bombardierele sale B-52 Stratofortress. Compania va produce motoarele F-130 în Indianapolis (Indiana).

Decizia a fost luată după o cursă între GE Aviation, Pratt & Whitney și Rolls-Royce pentru „Programul de înlocuire a motorului comercial” (CERP). Astfel, compania britanică va furniza motoarele pentru B-52 în următorii 30 de ani, notează Interesting Engineering.

Avionul B-52 al Forțelor Aeriene SUA funcționează cu motoare Pratt încă din anii 1960, dar acestea vor fi retrase până în 2030. Cu toate acestea, anul trecut, inginerii USAF au tipărit 3D o garnitură anti-înghețare pentru turboventilatorul Pratt & Whitney TF33-P103 B-52.

Aeronava va primi, de asemenea, un nou radar, un nou tip de conectivitate și afișaj digital, potrivit AirForceMag. Forțele Aeriene speră că aceste actualizări, inclusiv motoarele F-130, îi vor permite să continue să folosească bombardierele B-52 până în anii 2050. CERP ar trebui să ofere cu 40% mai multă autonomie și economie de combustibil pentru B-52.

Contract în valoare de 500 de milioane de dolari

F-130 este denumirea militară dată motorului comercial BR725 de la Rolls-Royce, care este utilizat pentru mai multe avioane comerciale și avioane de zbor, inclusiv Boeing 717. Potrivit Rolls-Royce, motorul său B-52 F-130 are o tracțiune de 7.700 de kilograme-forță.

Noul contract dintre Forțele Aeriene ale SUA și Rolls-Royce este în valoare de 500 de milioane de dolari și este valabil șase ani, deși suma ar putea ajunge la 2,6 miliarde de dolari dacă înțelegerea va fi prelungită pe termen lung. Boeing, care produce B-25, va testa primul dintre motoarele F-130 de la Rolls-Royce pe un avion până în 2025.

Rolls-Royce a declarat că motorul său F-130 va oferi Forțelor Aeriene SUA o „eficiență energetică mult mai mare”. Motorul F-130 este deja în funcțiune la avioanele C-37 și E-11 BACN ale SUA și are un timp total de zbor combinat de 27 de milioane de ore, potrivit firmei britanice.

Citește și: 

Rolls-Royce lansează „cel mai ambițios automobil creat vreodată”

Un bombardier B-52 ar putea fi folosit până în 2097

Forțele Spațiale ale SUA iau în calcul construirea unei baze selenare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase