Home » D:News » Forțele Spațiale ale SUA iau în calcul construirea unei baze selenare

Forțele Spațiale ale SUA iau în calcul construirea unei baze selenare

Forțele Spațiale ale SUA iau în calcul construirea unei baze selenare
Militarizarea spațiului cosmic este interzisă de către tratatele internaționale în vigoare. Credit foto: Pixabay
Publicat: 06.10.2020

Militarizarea spațiului cosmic este interzisă de către tratatele internaționale în vigoare.

Forțele Spațiale ale SUA iau deja în calcul posibilitatea lansării primelor trupe în spațiu și chiar stabilirea unei baze selenare.John Shaw, comandantul acestor forțe militare a explicat în cadrul unei conferințe a Forțelor Aeriene că în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat soldații americani vor ajunge în spațiu, notează Futurism.

„Este posibil ca aceștia să opereze un centru de comandă undeva în mediul selenar sau în alt loc în care continuăm să operăm arhitectura tehnologică care este în mare măsură autonomă”, a adăugat generalul.

Veștile despre planurile viitoare de timitere a unor trupe în spațiu vin la scurt timp după ce NASA și Forțele Spațiale au anunțat un parteneriat formal pentru o serie de proiecte care includ misiuni de zvor cu echipaj uman și chiar protecția planetară, împotriva asteroizilor, cel mai probabil.

Un proiect îndepărtat

Shaw a prezentat două motive principale pentru care orice construire a unei baze selenare reprezintă un proiect care va lua formă în viitor. În primul rând, spațiul se dovedește a fi un mediu extrem de ostil pentru oameni. Generalul mai adaugă faptul că în al doilea rând, SUA domină în acet moment explorarea spațială cu roboții săi. „Cei mai buni roboți pe care oamenii i-au creat vreodată sunt probabil sateliți, fie cei care explorează alte planete, fie operează în orbita Pământului”, mai adaugă acesta.

În loc să aibă trupe staționate pe Lună, este mult mai probabil ca roboții să facă această treabă în viitorul apropiat. „Vom avea o mulțime de sisteme automate și autonome care funcționează pe orbita terestră și lunară și pe orbita solară în anii  care urmează și care vor face activități spațiale de securitate națională”, a spus Shaw.

Forțele Spațiale studiază deja dacă este posibil chiar să pună o prezență militară permanentă pe Lună, așa cum a raportat jurnalul Science în iulie. La începutul acestui an, NASA s-a alăturat militarilor pentru a studia dacă energia de fuziune ar putea fi o soluția optimă pentru alimentarea unei astfel de baze.

Citește și:

Forţele Spaţiale americane trimit militari în Orientul Mijlociu

Forțele Spațiale ale SUA vor lansa patru sateliți de spionaj

Cu ce se vor ocupa Forţele Spaţiale ale SUA?

Forţele Spaţiale ale SUA au efectuat prima lansare pe orbită

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase