Home » Știință » Un nou exoschelet, dezvoltat de o filială a Panasonic, se poate transforma într-un cărucior sau o trotinetă electrică

Un nou exoschelet, dezvoltat de o filială a Panasonic, se poate transforma într-un cărucior sau o trotinetă electrică

Publicat: 07.10.2021

Atoun, o filială japoneză a companiei Panasonic, a dezvoltat un exoschelet futurist care se poate transforma într-un cărucior electric.

Costumul, denumit Koma 1.5, a fost conceput pentru a-i permite purtătorului său să ridice obiecte grele în timp ce se deplasează pe un teren relativ neted, cum ar fi podeaua dintr-un depozit sau o fabrică.

În modul Buggy (cărucior), purtătorul exoscheletului poate păși pe două mici platforme și să se deplaseze, la fel ca în cazul unei trotinete electrice.

Exoscheletul robotic poate să detecteze și să evite obstacole în mod automat

Pe de altă parte, în modul Two-Legged, purtătorul poate folosi exoscheletul pentru a urca și coborî pe scări, după cum se poate vedea și în imagini făcute publice de compania japoneză.

Potrivit paginii oficiale a companiei, exoscheletul robotic poate să detecteze și să evite obstacole în mod automat, scrie Futurism.

Costumul Koma 1.5, o abordare interesantă a conceptului de exoschelet

Tehnologia pare deocamdată o abordare oarecum stângace la urcatul și coborâtul treptelor. Însă, având în vedere că multe depozite și fabrici au suprafețele netede, un astfel de exoschelet s-ar putea dovedi foarte util pentru lucrători.

Nu este clar deocamdată dacă filiala Atoun are de gând să trimită exoscheletul în producție, tehnologia având momentan descrierea „în dezvoltare” pe pagina oficială a companiei. Cu toate acestea, invenția este o abordare interesantă a conceptului de exoschelet care este menită să facă munca într-un depozit sau o fabrică mult mai atrăgătoare și distractivă.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un inginer a construit un exoschelet activat prin voce pentru ca fiul său să poată merge

Cercetătorii avertizează că exoscheletele cauzează probleme pentru creierul purtătorului

Armata SUA testează o pereche de ghete exoschelet. Cum ar putea ajuta tehnologia soldații

Bărbatul care a reuşit să meargă din nou cu ajutorul unui exoschelet robotic: ”Este o reuşită majoră pentru mine”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase