Home » D:News » Armata SUA testează o pereche de ghete exoschelet. Cum ar putea ajuta tehnologia soldații

Armata SUA testează o pereche de ghete exoschelet. Cum ar putea ajuta tehnologia soldații

Publicat: 26.04.2021

Armata SUA testează o pereche de ghete exoschelet numite Dephy ExoBoot. În curând, încălțămintea inteligentă ar putea permite soldaților să transporte mai ușor rucsacuri foarte grele pe distanțe lungi.

Ghetele Dephy ExoBoot dispun de un computer intern și senzori care pot obține informații despre cum îl pot ajuta pe purtător. O versiune curentă este capabilă să detecteze tipul de mers al purtătorului astfel încât să îl ajute în mod corespunzător, potrivit reprezentanților Armatei americane.

Totodată, dispozitivul folosește o combinație de senzori mecanici, modele de comportament uman și învățare automată pentru a determina cum și când trebuie să ofere asistență purtătorului.

Informații care ar putea fi folosite pentru instruirea agentului

Prin monitorizarea mișcărilor pe minut prin intermediul a 40 de puncte reflectorizante amplasate pe corpurile participanților în cadrul unui test, precum și a 128 de electrozi amplasați pe o tichie, cercetătorii militari au reușit să perfecționeze performanța ghetelor exoschelet. Participanții au fost rugați să meargă pe o bandă de alergat timp de aproximativ o oră.

„Ne va îmbunătăți înțelegerea modului prin care oamenii se adaptează la sistemele inteligente. De asemenea, aceste semnale transmit informații care ar putea fi folosite pentru instruirea agenților”, a declarat Cortney Bradford, om de știință din cadrul Comandamentului pentru Dezvoltarea Capacităților de Luptă a Armatei SUA (DEVCOM), într-un comunicat de presă.

Care este obiectivul pe termen lung al Armatei SUA?

Nu este clar deocamdată dacă ghetele Dephy ExoBoot sunt capabile să atenueze efectiv stresul transportului de încărcături grele în timpul mersului pe jos. Cercetătorii intenționează să analizeze datele în lunile următoare și să prezinte mai multe rezultate în timpul verii, potrivit Futurism.

„Nu avem prea multe date prin care putem compara ce avem până acum. Obiectivul nostru pe termen lung este să identificăm biometria crucială și să o integrăm în capacitatea de control a exoscheletului”, a adăugat Bradford.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Armata Rusiei pregătește prima unitate militară cu tancuri-robot Uran-9

Chinezii și-au făcut „armată” din câini roboți similari cu Spot

Noi telescoape pentru armata americană pentru a urmări sateliții ostili

Femeile din armata elvețiană au voie acum să poarte lenjerie de damă

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase