O fabrică din California produce anual 23.000 de kilograme de carne crescută în laborator

10 11. 2021, 09:00

O nouă companie din Bay Area (Regiunea Golfului San Francisco), California, produce carne crescută în laborator la scară largă, fiind capabilă de producerea a peste 181.000 de kilograme de carne modificată genetic pe an. Totuși, cel puțin pentru moment, producția este limitată la doar 22.679 de kilograme anual.

Fabrica acoperă o suprafață de 4.900 metri pătrați și este condusă de compania de tehnologie alimentară Upside Foods.

Industria cărnii crescute în laborator abia începe, iar noi companii de peste tot din lume intră pe piață în fiecare an. Beneficiile sunt clare: sfârșitul dependenței noastre de creșterea animalelor ar putea avea efecte considerabile asupra emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, vom putea continua să ne bucurăm de un burger din când în când.

„Nu este un vis. Este realitatea de astăzi”

În ciuda producției impresionante, Administrația pentru Alimente și Medicamente și Departamentul pentru Agricultură din SUA încă nu au dat undă verde comercializării cărnii crescute în laborator, însă asta nu o descurajează pe Amy Chen, director executiv al companiei Upside Foods.

„Nu este un vis. Nu este de domeniul științifico-fantasticului. Este realitatea de astăzi”, a spus Chen, citată de Futurism.

Produsul este creat la fel ca multe alte cărnuri crescute în laborator. Celule de la animale vii sunt cultivate în bioreactoare masive folosind nutrienți speciali, iar carnea rezultată poate fi adaptată în diferite straturi de grăsime și mușchi.

Cât va costa carnea crescută în laborator?

Deocamdată, compania așteaptă aprobarea autorităților. Între timp, Upside Foods a luat legătura cu lanțurile de restaurante și bucătarii. Apoi, dacă totul decurge conform planului, compania va putea vinde carnea crescută în laborator în supermarket-uri.

Carnea ar putea ajunge să coste la fel de mult ca un pui de calitate înaltă. Totuși, vor fi convinși consumatorii să treacă la carnea crescută în laborator, așa cum au trecut la produsele pe bază de plante? Asta rămâne de văzut.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O companie din Islanda cultivă plante modificate genetic pentru a produce carne crescută în laborator

20 de companii de carne și lactate emit mai multe gaze cu efect de seră decât Germania, Marea Britanie sau Franța

„Fripturi” vegetale printate 3D. O companie din Spania vrea să cucerească piața alternativelor la carne

Oamenii au fost prădători alfa și mari consumatori de carne timp de 2 milioane de ani