Home » Știință » Iată beneficiile scorțișoarei pe care nu le știai, confirmate științific

Iată beneficiile scorțișoarei pe care nu le știai, confirmate științific

Publicat: 02.11.2022

Scorțișoara ar putea fi cel mai vechi condiment cunoscut din lume. În Egiptul antic, odată era apreciată mai mult decât aurul. Scorțișoara este folosită în aproape toate dulciurile de sărbători în timpul toamnei și iernii, însă beneficiile scorțișoarei pot fi acumulate și în restul anului.

Știința a confirmat beneficiile scorțișoarei pentru sănătate, după cum urmează:

Antioxidanți. Scorțișoara este bogată în antioxidanți, inclusiv polifenoli, care protejează țesuturile organismului împotriva stresului oxidativ și a patologiilor asociate, cum ar fi cancerele, bolile coronariene și inflamațiile.

Protecție împotriva bolilor de inimă. Scorțișoara a fost legată de scăderea tensiunii arteriale, a trigliceridelor, a nivelului de colesterol și a zahărului din sânge la pesoanele cu boli metabolice.

Beneficiile scorțișoarei pentru sensibilitatea la insulină

Studiile sugerează că scorțișoara ar putea reduce rezistența la insulină, crescând sensibilitatea la acest hormon, ceea ce poate îmbunătăți controlul zahărului din sânge.

Protecție împotriva bolilor neurodegenerative. Unii compuși găsiți în scorțișoară au un efect asupra tau, o proteină din creier asociată cu boala Alzheimer. Într-un studiu care a implicat șoareci, din 2014, scorțișoara a fost un protector pentru neuroni și a ajutat la îmbunătățirea funcției motorii la șoarecii cu Parkinson.

Scorțișoara are efect antiinflamator

Scorțișoara este un antiinflamator natural care blochează eliberarea acidului arahidonic, un acid gras care provoacă inflamație, subliniază Medical Xpress.

Acidul arahidonic poate provoca și coagularea sângelui.

Beneficiile scorțișoarei „adevărate”

Deși toată scorțișoara arată la fel, există două tipuri diferite: Cassia și Ceylon. Ambele posedă calitățile benefice descrise mai sus; cu toate acestea, scorțișoara Cassia conține toxina cumarină, un compus găsit la unele specii de plante care poate fi dăunător dacă este consumat în cantități mari.

Ceylon, cunoscută și sub denumirea de „scorțișoară adevărată”, provine din Sri Lanka și sudul Indiei. Cassia, pe de altă parte, își are originea în sudul Chinei și acum este cultivată la scară largă în sudul și estul Asiei. Aceasta are o culoare maro-roșu mai închisă.

Cassia este cea mai comună scorțișoară găsită în supermarketuri și este, în general, mai ieftină decât scorțișoara de Ceylon.

Vă recomandăm să citiți și:

Este sănătos să bei sânge?

De ce amânăm alarmele pentru trezirea de dimineață?

Tratamentul pentru depresie modifică structura creierului, arată un studiu

Produsele pentru îndreptarea părului, asociate cu un risc crescut de cancer uterin

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase