Home » Știință » Un robot de la o fabrică Tesla a atacat un inginer și a lăsat în urmă „o dâră de sânge”

Un robot de la o fabrică Tesla a atacat un inginer și a lăsat în urmă „o dâră de sânge”

Fabrica Tesla din Texas, SUA. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.12.2023

Un inginer Tesla a fost atacat de un robot la o fabrică a companiei din apropiere de Austin, Texas, SUA, în 2021, potrivit unui raport de incident trimis organismelor de reglementare.

Inginerul ar fi fost văzut de martori la fabrica Giga Texas în timp ce era apucat și zgâriat de robot pe spate și brațe. Atacul a lăsat în urmă „o dâră de sânge” pe podeaua fabricii Tesla, potrivit unui raport de incident din 2021, depus la autoritățile din comitatul Travis.

Robotul l-ar fi imobilizat pe inginer și i-ar fi cauzat „o rană deschisă” pe mâna stângă, potrivit The Independent.

Inginerul a reușit să scape cu ajutorul unui coleg

Inginerul a reușit să scape după ce un coleg a apăsat butonul de urgență. După ce s-a eliberat, inginerul ar fi căzut printr-un tub pentru colectarea resturilor de aluminiu, lăsând sânge în urma sa.

Potrivit presei, reprezentanții Tesla au transmis că rănile suferite de inginer nu au necesitat concediu de odihnă sau concediu medical.

Tesla a fost ținta criticilor de mai multe ori

Tesla a fost ținta criticilor de mai multe ori pentru siguranța la locul de muncă și accidentele de la fabricile sale. La fabrica Giga Texas, datele arată o rată mai mare de accidente spre deosebire de media din industrie. 1 din 26 de angajați la fabrica Tesla Giga Texas au suferit răni severe în timpul programului, spre deosebire de 1 din 38 de angajați de la alte fabrici auto americane.

Unele publicații de presă care au relatat despre incident au folosit fotografii cu Optimus, roboții umanoizi de la Tesla, dezvăluiți anul trecut de Elon Musk. Tocmai de aceea, directorul executiv al Tesla a criticat presa pentru că s-ar fi folosit de incident pentru a sugera că roboții Optimus sunt periculoși.

Roboții Optimus vor aduce „un viitor de abundență”

„Cu adevărat jenant din partea presei să răscolească un incident de acum doi ani din cauza unui braț robotic industrial Kuka (găsit în toate fabricile) și să sugereze acum că este din cauza lui Optimus”, a scris Musk pe X (fost Twitter), citat de InterestingEngineering.

Musk a mai spus în trecut că roboții Optimus vor aduce „un viitor de abundență” în care să nu mai existe sărăcie și oamenii vor putea avea tot ce-și doresc indiferent de produse și servicii.

Însă, optimismul lui Musk în privința roboților Optimus nu corespunde cu toate accidentele de la fabricile Tesla. În 2020, autoritățile din California, SUA au declarat că Tesla le-a trimis documente incomplete despre vătămările din fabrică. În aprilie 2023, autoritățile chineze au anunțat că au de gând să sancționeze compania după ce un angajat la o fabrică Tesla din Shanghai a murit după ce a fost strivit de echipament. În octombrie, Tesla a respins acuzațiile de la un sindicat german și presa locală, conform cărora fabrica din Berlin nu ar fi avut măsuri de siguranță.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Producția de Cybertruck este un dezastru, spun oameni din interiorul Tesla

Un șofer de Tesla a povestit că mașina „ar fi încercat să-l ucidă” pe autostradă

Un mare vis al lui Elon Musk s-a spulberat! Ce s-a întâmplat cu Hyperloop One?

Elon Musk poate intra în „modul demon”, a povestit biograful său. „Știam că urma să distrugă acea persoană”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase