Home » D:News » Elon Musk poate intra în „modul demon”, a povestit biograful său. „Știam că urma să distrugă acea persoană”

Elon Musk poate intra în „modul demon”, a povestit biograful său. „Știam că urma să distrugă acea persoană”

Elon Musk poate intra în „modul demon”, a povestit biograful său. „Știam că urma să distrugă acea persoană”
Sursa foto: Profimedia/DESCOPERĂ.ro
Publicat: 05.07.2023

Magnatul și multimiliardarul Elon Musk ar avea o latură întunecată, mai puțin cunoscută, ce stă la baza succesului său. Potrivit biografului Walter Isaacson, Musk poate intra în „modul demon”, devine „întunecat” și acționează „cu o reală lipsă de empatie” astfel încât să fie extrem de productiv.

Isaacson, autor de best-seller care a semnat în trecut biografii despre Steve Jobs și Albert Einstein, a petrecut doi ani alături de Musk, observând viața sa de zi cu zi atât acasă, cât și la birou. Așadar, scriitorul știe câte ceva despre comportamentul lui Musk, potrivit Futurism.

Scriitorul și-a împărtășit recent părerea despre Musk într-un interviu chiar pe Twitter, platforma directorului executiv de la SpaceX, și a dezvăluit că tocmai cântăreața canadiană Grimes, fosta iubită a lui Musk, a făcut referire la termenul de „modul demon”.

Musk era „antipatic” atunci când intra în „modul demon”

Musk era „antipatic” atunci când intra în „modul demon”, i-a spus Grimes lui Isaacson, însă asta „rezolva lucrurile” la locul de muncă.

Isaacson a continuat și a spus despre directorul de la Tesla și SpaceX că ar avea „un simț maniacal al urgenței” ce poate intimida angajații, „o latură întunecată” pe care o au și alte personalități de succes.

„Știam că urma să distrugă acea persoană”

Devenea întunecat și știam că urma să distrugă acea persoană”, și-a amintit biograful.

Conform estimărilor lui Isaacson, criticile lui Musk asupra angajaților erau constructive în jur de 80% din timp, dar „problematice” în jur de 20% din timp.

Ocazional, Isaacson descoperea că un angajat mustrat de Musk greșise pentru că avea circumstanțe extrem de atenuante, cum ar fi moartea recentă a unui copil.

Ce crede Elon Musk despre empatie?

O anecdotă deosebit de revelatoare a fost cea despre părerea lui Musk despre empatie. Isaacson susține că Musk i-a spus că el crede că este „egotism” să arăți empatie unei persoane în detrimentul obiectivului final.

Având în vedere numeroase povești deloc măgulitoare despre Musk, astfel de opinii par să se potrivească. Există mai multe mărturii conform cărora angajații de la fabricile Tesla au parte de condiții precare, dar și despre faptul că Musk concediază angajații atunci când nu este în toane bune.

Acestea fiind spuse, nu este tocmai o știre că Musk are și o latură întunecată, însă biograful său a dezvăluit poate o nouă dimensiune „diabolică”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Elon Musk a pus ochii pe o planetă aflată la 4 ani-lumină de Pământ

Un filmuleț îl arată pe Elon Musk dansând la o petrecere în Mexic

Starship va zbura din nou! Elon Musk este optimist că un nou zbor va avea loc în „șase sau opt săptămâni”

Neuralink, compania lui Elon Musk, ar fi transportat implanturi cerebrale pline de patogeni

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase