Home » Știință » Tehnica de flirt care funcționează de cele mai multe ori, potrivit științei

Tehnica de flirt care funcționează de cele mai multe ori, potrivit științei

Publicat: 07.02.2024

Un studiu realizat de psihologii de la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie susține că a găsit cele mai eficiente tehnici de flirt pentru bărbați și femei.

Cercetătorii au analizat studenți din SUA și Norvegia. Participanților voluntari li s-au trimis chestionare în care li s-a cerut să evalueze cât de eficiente sunt 40 de tipuri diferite de flirt atunci când se caută o relație pe termen scurt sau lung, și în funcție de faptul că cel care flirtează este bărbat sau femeie.

„Ceea ce este cel mai eficient depinde de sexul tău și dacă scopul flirtului este o relație pe termen lung sau pe termen scurt”, a explicat Leif Edward Ottesen Kennair, profesor de psihologie la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie, într-un comunicat de presă.

Pentru femeile care caută relații pe termen scurt cea mai eficientă tehnică a fost destul de puțin surprinzătoare.

„Oamenii consideră că semnalele că ești disponibil din punct de vedere sexual sunt cele mai eficiente pentru femeile care caută o relație pe termen scurt”, a spus Kennair.

Când nu ar trebui să ne bazăm pe o singură tehnică de flirt?

Contactul prietenos, cum ar fi îmbrățișarea sau un sărut prietenos pe obraz, nu este suficient în aceste situații, astfel că femeile care doresc o aventură rapidă este mai bine să folosească semnale care evidențiază disponibilitatea sexuală, cum ar fi atingerea potențialilor parteneri, apropierea și contactul corporal.

Bărbații care caută aventuri pe termen scurt nu ar putea să se bazeze doar pe o singură tehnică.

„Tacticile care au fost considerate cele mai eficiente pentru femei pentru o aventură de o noapte au fost exclusiv sexuale sau fizice”, a scris echipa în studiu.

„În schimb, bărbații au fost judecați mai eficienți dacă, pe lângă tacticile fizice și sexuale, au zâmbit, s-au arătat interesați de conversații, au făcut complimente și au făcut partenera să râdă.”

Umorul, universal eficient în tehnica de flirt

Echipa a constatat că, pentru bărbații care caută relații pe termen lung, „semnele de generozitate funcționează cel mai bine”. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unor sfaturi mai generale privind flirtul, a existat un tip care a părut a fi universal eficient.

„Oamenii cred că umorul, sau capacitatea de a face o altă persoană să râdă, este cel mai eficient pentru bărbații care caută o relație pe termen lung. Este cel mai puțin eficient pentru femeile care caută o aventură de o noapte. Dar râsul sau chicotitul la glumele celeilalte persoane este o tactică de flirt eficientă pentru ambele sexe”, a declarat Kennair în comunicat. Acest lucru a fost valabil pentru participanții din SUA și Norvegia la studiu, scrie IFLScience.

„Nu este eficient doar să fii amuzant”, a adăugat Rebecca Burch, coautor la SUNY Oswego, SUA. „Dar pentru femei este foarte important să îi arăți potențialului tău partener că tu crezi că este amuzant”.

Dacă ai probleme în a fi amuzant, Kennair recomandă să începi cu o altă tehnică eficientă de flirt – zâmbetul și contactul vizual – înainte de a lucra la celelalte abilități pornind de la această bază.

Studiul este publicat în revista Evolutionary Psychology.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Tinder adaugă opţiune live video pentru flirt one-on-one cu ispitele pe care chiar vrei să le agăţi

Când flirtul online înseamnă infidelitatea în relaţie?

Cum cucereşti pe cineva: ştiinţa dezvăluie cele mai bune metode de flirt

De ce unii oameni sunt singuri și nu pot închega o relație?

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase