Home » Știință » De ce ar trebui să mâncăm mai multă fasole boabe

De ce ar trebui să mâncăm mai multă fasole boabe

De ce ar trebui să mâncăm mai multă fasole boabe
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 29.06.2024

Întoarceți-vă în timp până în epoca fierului și veți găsi strămoșii noștri mâncând fasole boabe. Timp de secole, leguminoasele au fost o parte esențială a dietei britanice, până când au căzut în dizgrație.

Recent, însă, acestea au apărut într-un număr tot mai mare de rețete ale unora dintre cei mai urmăriți bucătari și influenceri alimentari din țară. Gem Morson, cunoscută și sub numele de Mother Cooker, are misiunea de a ajuta oamenii să mănânce mai sănătos și să aleagă alimentele în funcție de sezon.

„Fasolea boabe este un ingredient fantastic. Sunt pline de proteine, fibre, vitamine și minerale, și în plus sunt cultivate în Marea Britanie. Și pentru că sunt disponibile atunci când sunt de sezon, au și un gust mult mai bun”, spune ea.

Fasolea boabe este un ingredient fantastic

Fasolea mare, plată, de culoare verde strălucitoare, produsă de anumite soiuri ale plantei vicia faba (fasole fava), este una dintre cele mai vechi culturi cultivate în Marea Britanie. Cremoase, cu gust de nucă, de unt și ușor dulci, acestea sunt culese și consumate proaspete la sfârșitul primăverii fiind și o legumă care se congelează bine și la congelator.

În calitate de cel mai mare supermarket din Marea Britanie, Tesco îi ajută pe clienți să facă alegeri mai bune atunci când fac cumpărături, evidențiind alimente mai sănătoase, cum ar fi gustările care conțin sub 100 de calorii, cele bogate în fibre sau cu un conținut scăzut de zahăr, potrivit The Guardian.

Fasolea favorizează dezvoltarea bacteriilor „sănătoase” din intestin

Nishtha Patel, cunoscută sub numele de „Expertul în intestine”, este, de asemenea, un fan al fasolei. Nutriționist clinic care lucrează cu clienții pentru a aborda tulburări precum boli autoimune, ea este renumită pentru sfaturile sale despre cum ne putem optimiza sănătatea intestinelor.

„Cu conținutul lor abundent de fibre, fasolea face minuni pentru sănătatea digestivă, promovând creșterea bacteriilor prietenoase vitale din intestin”, spune Patel.

Spre deosebire de alte leguminoase, fasolea boabe are un conținut scăzut de Fodmaps: tipuri de carbohidrați care pot fi slab absorbiți în intestinul subțire și fermentați de bacteriile din intestinul gros, ceea ce duce la balonare, gaze și dureri abdominale, în special la persoanele cu SII.

„Sunt o alegere excelentă pentru cei cu stomacuri sensibile. Datorită carbohidraților lor complecși, acestea oferă, de asemenea, o rezervă constantă de energie pe tot parcursul zilei, fără temutele căderi de energie”, explică nutriționista.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Margot Wölk, degustătoarea mâncărurilor lui Hitler

Au mâncat carne de urs, iar apoi au fost diagnosticați cu viermi rotunzi

Amiba mâncătoare de creier poate fi cauzată prin spălături nazale

Maimuțele capucin folosesc pietre și bețe pentru a căuta mâncare în pământ

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
A fost găsită prima dovadă că și plantele au grijă de „copiii” lor
A fost găsită prima dovadă că și plantele au grijă de „copiii” lor
ARCMEDIA aduce bucuria Crăciunului mai aproape de copiii care au cea mai mare nevoie
ARCMEDIA aduce bucuria Crăciunului mai aproape de copiii care au cea mai mare nevoie
Sute de pantofi din piele neagră, din secolul al XIX-lea, au ajuns în mod misterios pe o plajă
Sute de pantofi din piele neagră, din secolul al XIX-lea, au ajuns în mod misterios pe o plajă
Una din cinci femei din Marea Britanie spune că nu a fost luată în serios în timpul nașterii
Una din cinci femei din Marea Britanie spune că nu a fost luată în serios în timpul nașterii
Industria frumuseții s-a transformat într-un univers religios, care cere credință
Industria frumuseții s-a transformat într-un univers religios, care cere credință
Faptele bune și voluntariatul ne pot încetini îmbătrânirea creierului, indică un studiu
Faptele bune și voluntariatul ne pot încetini îmbătrânirea creierului, indică un studiu
Cafeaua are beneficii surprinzătoare pentru persoanele cu boli mintale severe
Cafeaua are beneficii surprinzătoare pentru persoanele cu boli mintale severe
În 1940, un câine a descoperit o peșteră plină cu opere de artă antice
În 1940, un câine a descoperit o peșteră plină cu opere de artă antice
O nouă cercetare sugerează că Universul este asimetric
O nouă cercetare sugerează că Universul este asimetric
Italia sărbătorește primul copil născut într-un sat în ultimii 30 de ani
Italia sărbătorește primul copil născut într-un sat în ultimii 30 de ani
Tehnologia și în special telefoanele mobile ne-au atrofiat creierul, arată un studiu
Tehnologia și în special telefoanele mobile ne-au atrofiat creierul, arată un studiu
10 ciudățenii ale naturii pe care oamenii de știință încă nu le pot explica
10 ciudățenii ale naturii pe care oamenii de știință încă nu le pot explica
Adept al francmasoneriei, acest avocat şi filosof de prestigiu a marcat profund istoria românilor. A fost un mare ADVERSAR al absolutismului habsburgic, fiind închis de trei ori
Adept al francmasoneriei, acest avocat şi filosof de prestigiu a marcat profund istoria românilor. A fost un mare ADVERSAR ...
Care tren traversează 3 țări și 8 fusuri orare în 7 zile?
Care tren traversează 3 țări și 8 fusuri orare în 7 zile?
Ce spun psihologii despre oamenii care nu-și fac patul în fiecare dimineață
Ce spun psihologii despre oamenii care nu-și fac patul în fiecare dimineață
Cum decongelezi alimentele corect? 3 metode confirmate științific!
Cum decongelezi alimentele corect? 3 metode confirmate științific!
Cât a crescut economia României după Revoluție?
Cât a crescut economia României după Revoluție?
De ce aproximativ 90% dintre oameni raportează schimbări de personalitate după transplant?
De ce aproximativ 90% dintre oameni raportează schimbări de personalitate după transplant?