Prima pagină Timp Liber

Ivee Sleek, dispozitivul care iti permite sa controlezi orice aparat electronic din casa prin comanda vocala - Smart Nation

Redactia Descopera.ro | 11.29.2013 | ● Vizualizări: 279

Scris de Smart Nation

Pare sa fie o poveste SF, care aminteste de ciudatul supercomputer HAL din “Odiseea Spatiala”, dar Ivee Sleek este real si nu e deloc periculos, ne asigura inventatorii lui.
 
 
Sistemul a fost creat de o companie din California si poate controla prin conexiune la Internet majoritatea aparatelor electronice din casa.
Ivee Sleek foloseste comanda vocala a utilizatorului asemeni celebrei “asistente” Siri. Controlul asupra aparatelor se face prin conexiune Wi-Fi, scrie Daily Mail.
Dispozitivul costa 229 de dolari si este primul “asistent” pentru casa activat prin voce. Procedura este foarte simpla: mai intai, utilizatorul trebuie sa fie politicos si sa spuna “Hello, Ivee!”, iar in acel moment aparatul se va activa si va asculta comenzile.
 
 
Utilizatorul poate vorbi chiar si la o distanta de 4,5 metri fata de aparat, pentru ca acesta are un sistem de anulare a zgomotului de fond. Sunetele sunt trimise la un server, care le transforma in text, iar cuvintele cheie sunt analizate si transformate in actiunea dorita.
Ivee are incorporat si un speeker, astfel incat poate raspunde utilizatorului, precizand ce actiuni a indeplinit dupa comanda primita: “Am setat temperatura camerei la 25 de grade Celsius”.
Dispozitivul poate fi folosit si pentru a aminti utilizatorului de o intalnire importanta, de exemplu. Aparatul este amplasat de regula langa pat, fiind folosit si ca sonerie si radio. Stie sa spuna si povesti de adormit copiii, fiind astfel foarte util.
Compania care l-a creat pe Ivee spune ca dispozitivul este recomandat in special persoanelor cu probleme de vedere sau celor care nu stiu sa foloseasca un computer.
Ivee Sleek are senzor de lumina si temperatura, un ecran de 4,3 inci, procesor ARM9 de 400 MHz si memorie de 128MB.
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Tag-uri: SmartNation.ro