Prima pagină Timp Liber

Septembrie in Shiraz

Redactia Descopera.ro | 10.27.2008 | ● Vizualizări: 44
Septembrie in Shiraz     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Roman semi-autobiografic, “Septembrie in Shiraz” spune povestea unei familii care alege exilul vietii petrecute in teroare. Dalia Sofer, bazandu-se pe experienta personala, scrie “Septembrie in Shiraz”, rememorand momentul in care, la zece ani, i-a fost incarcerat tatal, ca mai apoi, la iesirea acestuia din inchisoare, parintii ei sa fuga peste granita pentru a ajunge in America.

Autor: Dalia Sofer
Editura: Leda


Isaac Amin, evreu bijutier, se trezeste intr-o dimineata ca este luat de noua conducere revolutionara si dus la inchisoare. Din acest moment, familia acestuia nu va mai sti ce se intampla cu el mai bine de un an. In inchisoare, Isaac cunoaste atat durerea fizica, cat si cea sufleteasca, fiind dezbracat si descusut de catre anchetator pana la ultimul sau gand. Sotia Farnaz, copila Shirin si adolescentul Parviz vor trebui sa invete sa se descurce singuri, intr-o lume care nu le mai apartine. Singura consolare este ca tanarul se afla in America, ferit de Garzile Revolutionare.

Romanul “Septembrie in Shiraz” are o forta deosebita si asta pentru ca fiecare dintre membrii familiei Amin sunt luati in parte, fiecare traind aceeasi drama la intensitati diferite. Autoarea, rememorand anii copilariei, se transpune in fetita Shirin, traind drama acesteia de a nu mai fi o copila normala, cu doi parinti, ci devenind o paria a societatii noi din Iran, transformata de Revolutie. Pot spune ca romanul a devenit unul dintre favoritele mele si asta datorita tehnicii prin care autoarea a avut grija ca fiecare personaj sa fie foarte bine conturat psihologic, fiecare sentiment, fiecare gand fiindu-i dezvaluit cititorului.

Citeste continuarea recenziei pe www.bookblog.ro