Home » Timp Liber » Calea amara a Chinei

Calea amara a Chinei

Publicat: 22.04.2009
Calea amara a Chinei
Marturisesc ca dupa lecturarea cartii lui Rana Mitter am simtit ca atunci cand voi avea ocazia de a pasi in lumea actuala a Chinei voi putea intelege dintr-o alta perspectiva diferentele culturale despre forma carora se aminteste peste tot, esenta lor ramanand insa de cele mai multe ori neclara.

Autor: Rana Mitter
Editura: All

In ciuda formatului asemanator cu manualele de istorie din liceu, “Calea amara a Chinei. Confruntarea cu lumea moderna” reprezinta mai degraba un ghid cultural, social si politic, absolut necesar pentru a putea identifica coordonatele corecte ale spatiului si timpului Chinei moderne. O carte plina de informatii divizate in doua mari parti: „Socul” si „Replica”, cu multe clarificari si exemplificari care sunt reluate in diferite capitole, tocmai pentru a accentua si a face mai usor de inteles legatura puternica dintre trecut si prezent si raportarea la aceeasi cautare necontenita a unei identitati moderne.

Multitudinea detaliilor oferite si revenirea gradata asupra unor anumite aspecte, nu ingreuneaza cititul, ci ofera consistenta evenimentelor prezentate, limbajul mentinandu-se accesibil, in conformitate cu intentia autorului de a nu realiza un studiu foarte specializat, care ar fi fost dedicat doar celor activi in domeniul academic.

Citeste continuarea pe bookblog.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase