Home » Timp Liber » Alegerea noastra (martie): The Office 02

Alegerea noastra (martie): The Office 02

Publicat: 09.03.2007
Parizienii au Buddha Bar, la Ibiza se asculta Café del Mar, iar la Bucuresti, The Office. Stand stramb si judecand drept, cei mai multi dintre noi recunoastem ca o noapte petrecuta la birou este, fara nici o umbra de indoiala, o corvoada. Intr-o lume ideala (sau intr-un delir sistematizat), biroul s-ar numi insa The Office, tastatura computerului ar fi tejgheaua de la bar, iar vocea sefului s-ar distinge cu delicatete printre sonoritatile psihedelice ale unei compilatii de muzica chill-out.

Revenind cu picioarele pe pamant, fascinatia irezistibila a muzicii asa-numite chill-out (sau lounge, in functie de dispozitia de moment a redactorului muzical) a reusit sa „suceasca mintile“ intregii lumi, si asta de cativa ani buni; e si teribil de „trendy“, asadar nici nu-i de mirare ca a devenit un „must“ in cluburile de noapte bucurestene. De la New Age la chill-out nu a fost decat un pas, pentru ca ingredientele sunt similare si la fel de imbatatoare: muzica instrumentala, un pic de electronica si cateva accente etnice, aranjamente hipnotice, atmosfera de sofisticata relaxare. Dupa Before Midnight – After Midnight, prima compilatie romaneasca de acest gen lansata de clubul bucurestean The Office in 2005, The Office 02 preia aceeasi tema a inceputului si sfarsitului distractiei si o transpune in spatiul clubului.

„Coloana sonora“ a „pietrei de hotar“ a clubbing-ului autohton este structurata pe doua CD-uri – The Office Lounge si The Office Club – si, desi facuta cu intentia precisa de a-i introduce pe clubberi „in the mood“, din fericire nu cade in gaura neagra a muzicii de ascensor.

Cuvantul de ordine: eclectismul, creatorul de atmosfera al loisir-ului nocturn. De la World, Hold On – Bob Sinclair feat. Steve Edwards, la White Horse – Wonderland Avenue, Say Goodbye – Dax, la Before I Sleep – DJ Project, Another World – Sonique on Tomcraft si, de ce nu, Quieres una aventura – Corina ft. Toni Cottura.

Chill-out. Pentru ca distractia sa continue si dupa. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase