Prima pagină Timp Liber

Alegerea noastra (martie): The Office 02

Cecilia Stroe 03.09.2007 | ● Vizualizări: 69
Alegerea noastra (martie): The Office 02     Alegerea noastra (martie): The Office 02 + zoom
Galerie foto (1)

Parizienii au Buddha Bar, la Ibiza se asculta Café del Mar, iar la Bucuresti, The Office. Stand stramb si judecand drept, cei mai multi dintre noi recunoastem ca o noapte petrecuta la birou este, fara nici o umbra de indoiala, o corvoada. Intr-o lume ideala (sau intr-un delir sistematizat), biroul s-ar numi insa The Office, tastatura computerului ar fi tejgheaua de la bar, iar vocea sefului s-ar distinge cu delicatete printre sonoritatile psihedelice ale unei compilatii de muzica chill-out.

Revenind cu picioarele pe pamant, fascinatia irezistibila a muzicii asa-numite chill-out (sau lounge, in functie de dispozitia de moment a redactorului muzical) a reusit sa „suceasca mintile“ intregii lumi, si asta de cativa ani buni; e si teribil de „trendy“, asadar nici nu-i de mirare ca a devenit un „must“ in cluburile de noapte bucurestene. De la New Age la chill-out nu a fost decat un pas, pentru ca ingredientele sunt similare si la fel de imbatatoare: muzica instrumentala, un pic de electronica si cateva accente etnice, aranjamente hipnotice, atmosfera de sofisticata relaxare. Dupa Before Midnight – After Midnight, prima compilatie romaneasca de acest gen lansata de clubul bucurestean The Office in 2005, The Office 02 preia aceeasi tema a inceputului si sfarsitului distractiei si o transpune in spatiul clubului.

„Coloana sonora“ a „pietrei de hotar“ a clubbing-ului autohton este structurata pe doua CD-uri – The Office Lounge si The Office Club – si, desi facuta cu intentia precisa de a-i introduce pe clubberi „in the mood“, din fericire nu cade in gaura neagra a muzicii de ascensor.

Cuvantul de ordine: eclectismul, creatorul de atmosfera al loisir-ului nocturn. De la World, Hold On – Bob Sinclair feat. Steve Edwards, la White Horse – Wonderland Avenue, Say Goodbye – Dax, la Before I Sleep – DJ Project, Another World – Sonique on Tomcraft si, de ce nu, Quieres una aventura – Corina ft. Toni Cottura.

Chill-out. Pentru ca distractia sa continue si dupa.