Un alt Maroc

10 08. 2006, 13:49

Calatoriile mele acolo mi-au ingaduit sa strang informatii si sfaturi pe care acum vi le pun la dispozitie. Taram misterios, Marocul a ramas inca o destinatie de calatorie ieftina si mereu surprinzatoare. Diversitatea peisajelor, a climatelor si culturilor ii incanta pe toti vizitatorii. De la Mediterana pana la fruntariile desertului, de la Atlantic pana la platourile Recam, veti descoperi spatii nesfarsite.

O vacanta in Maroc inseamna o calatorie fascinanta cu buget redus.“ Avantajul incontestabil al ofertei rezida insa nu doar in faptul ca ne pune in fata unui „Maroc economic“, ci si in aceea ca ne calauzeste pe carari neturistice, pe drumuri nestiute, prin oaze fara nume, prin cariere arheologice recent deschise, prin „uzinele de fosile“ de la Erhoud sau in fata straniilor cascade rosii de la Ouzud, undeva la nord-est de Marrakech. Cei care au obisnuinta regimurilor all inclusive, trebuie sa-si ia insa gandul de la acest ghid. Aici primeaza aventura, spiritul descoperirii, pariurile indraznete cu natura adesea ostila si voluptatea cufundarii in viata autentica. Veti fi indemnati sa mergeti dintr-o localitate in alta fie pe linia tarmului atlantic, fie printre dunele desertului, in autobuze intesate, printre mirosuri grele si culori tipatoare.

Desi confortul va deveni doar o amintire, veti avea la indemana sfaturile de batraneasca intelepciune ale autorului, care va vor feri de priviri ostile sau de experiente deranjante. Veti sti cum sa tratati un cersetor, veti privi cu intelegere copiii care „va cer un stilou“ (si niciodata bani!), veti sti cum sa va adresati unei femei, cum sa va descurcati prin labirintul Medinei si cum sa pricepeti (sau chiar sa stimati) mandria aristocratica a berberilor.