Home » TransferGo » Cele mai populare destinaţii de vacanţă în Regatul Unit

Cele mai populare destinaţii de vacanţă în Regatul Unit

Publicat: 30.09.2016
Marea Britanie este una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de cei care vor să descopere locuri noi încărcate de istorie. Bine cunoscutele ploi şi clima în general mai rece nu reprezintă obstacole pentru cei mai motivaţi.

Chiar şi cei care locuiesc deja aici, lucrează sau studiază în Anglia au motive suficiente să exploreze împrejurimile. Mai jos detaliem câteva dintre locurile care merită vizitate, mai ales că multe sunt în apropierea marilor oraşe.

Londra este principala atracţie pentru cei care vizitează Anglia. Un oraş fascinant încărcat de istorie, plin de muzee şi galerii de artă, cu parcuri verzi şi zone de cumpărături fantastice, continuă să încânte turiştii. Aici se află şi cea mai mare comunitate de români din Marea Britanie, deoarece oferă cele mai bune salarii şi locuri de muncă.
 Schimbarea gărzii la Palatul Buckingham este o experienţă ce nu trebuie ratată, iar o plimbare pe străzile capitalei este ca un tur virtual prin istorie.
Cambridge este un oraş fermecător englezesc situat pe râul Cam la nord de Londra. Pentru cei care trăiesc în capitală, distanţa mică reprezintă un motiv excelent să facă cel puţin o excursie de o zi. Kings College Chapel, situat de-a lungul râului Cam, este considerat un exemplu de arhitectură gotică. Respectata universitate britanică atrage zeci de mii de turişti, pe lângă studenţii eminenţi care decid să studieze aici.
Unul dintre cele mai cunoscute situri din lume, Stonehenge este format din terasamentele care înconjoară un decor circular de pietre sud-vestul Angliei. Din Londra nu este deloc dificil să ajungeţi în aceste locuri, unde se află vestigii istorice din neolitic şi epoca bronzului.  
 Cei pasionaţi de istorie nu trebuie să rateze  Castelul Edinburgh, un veritabil simbol al capitalei Scoţiei. Majoritatea românilor care au ales să lucreze sau studieze în Scoţia preferă Edinburgh, un oraş cosmopolit cu o cultură şi arhitectură fascinante. Oraşul Vechi găzduieşte cea mai faimoasă stradă din Edinburgh, Royal Mile care face legătura între Castelul Edinburgh şi Palatul Holyroodhouse. Pe de altă parte, Oraşul Nou vă îmbie cu arhitectura sa neoclasică ce datează din secolul al 18-lea.
Din moment ce vă aflaţi în Scoţia, ar fi păcat să rataţi ocazia de a vizita zona cunoscută drept Scottish Highlands.
Dacă v-a plăcut filmul Braveheart, trebuie neapărat să petreceţi măcar câteva zile pe aici pentru a explora locurile din film. Zona este foarte puţin populată, cu multe lanţuri muntoase care domină regiunea şi include cel mai înalt munte din Marea Britanie, Ben Nevis.
 Printre atracţiile sale cele mai populare se numără Eilean Donan şi Loch Ness, cel mai renumit lac din Scoţia.
 
Aventuraţi-vă în Minunatele Parcuri Naţionale
Lake District, sau Districtul Lacurilor este mai greu accesibil pentru că se află în nord-vestul Angliei, în comitatul Cumbria. Totuşi, merită să vă deplasaţi o distanţă mai mare pentru că aici se află al doilea cel mai mare parc naţional din Marea Britanie. Este destinaţia preferată pentru drumeţii şi alpinism şi atrage aproximativ 14 milioane de turişti în fiecare an.
Un alt parc naţional minunat este Snowdonia, de unde se poate vedea chiar şi Irlanda în zilele frumoase de vară. Situat de-a lungul coastei în Ţara Galilor, Snowdonia este locul în care puteţi escalada Snowdon, cel mai înalt munte din Ţara Galilor şi Anglia. În aceste părţi ale Marii Britanii există deja o comunitate puternică de români, atraşi nu doar de frumuseţea locurilor dar şi de oportunităţile de angajare. Sunt mari şanse să va întâlniţi cu conaţionali în timp ce exploraţi aceste parcuri naturale.
Nu departe de graniţă cu Ţara Galilor, oraşul Chester se află pe răul Dee din Cheshire. Are o vechime de mai mult de 2.000 de ani, o istorie impresionantă, iar cultura şi arhitectura se întind pe mai multe epoci. Zidurile romane şi medievale care înconjoară oraşul sunt una dintre cele mai mari atracţii turistice, cu arhitectura lor uşor de recunoscut.

Este un moment bun să mergi Anglia mai ales că lira a scăzut, există o mulţime de locuri minunate de vizitat. S-ar putea să îţi placă atât de mult încât poate decizi chiar să te relochezi acolo pentru ceva timp şi să îţi găseşti un loc de muncă. Dacă acest lucru se va întâmpla şi vei deveni un migrant român în străinătate, găseşti informaţii utile despre viaţa în Marea Britanie pe blogul TransferGo – un serviciu de transfer internaţional de bani care vine în sprijinul migranţilor.

Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a românilor din Anglia. Cu TransferGo, orice român poate trimite bani cu doar £0.99 comision fix, indiferent de sumă, iar banii ajung într-o zi lucrătoare.
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase