Home » Travelling » Las Vegas

Las Vegas

Publicat: 17.07.2006
Vibratia luminilor de neon care invaluie extravagantele cazinouri si hotelurile imense, sumele enorme puse in joc, spectacolele de varietati sustinute de actori renumiti si megaconcertele in aer liber, atat de comercialele capele pentru oficiat casatorii si mai ales cele mai fierbinti cluburi si baruri de noapte atrag anual in capitala mondiala a distractiei milioane de turisti.

Maratonul Centenarului a inceput in luna mai 2005 cu o fastuoasa parada a localnicilor, care au preparat in Downtown o monstruozitate de prajitura de 50 de tone (The World?s Biggest Birthday Cake, inregistrata in Guinness Book), si s-a desfasurat pe tot parcursul anului trecut, cu o multime de show-uri si de evenimente inchinate faimosului oras. Preistoria ultimului veac de lumina si culoare incepe cu mai bine de 2.000 de ani in urma, cand pe teritoriul actual al Vegas-ului traiau triburi de indieni Anasazi. Acestia nu au dainuit insa prea mult in regiune, locul fiindu-le luat de indienii Paiute.

La sfarsitul secolului al XVIII-lea, primii exploratori spanioli aflati in cautare de apa au descoperit in zona o oaza pe care au numit-o Las Vegas (pajistea). Pentru tot secolul al XIX-lea, aceasta a reprezentat un reper important pe traseul care lega Santa Fe de New Mexico si de sudul Californiei (Old Spanish Trail), permitandu-le comerciantilor sa-si scurteze calatoria spre Los Angeles prin traversarea directa a desertului.

In 1844, pe cand regiunea facea inca parte din Mexic, exploratorul John C. Fremont a calatorit prin Las Vegas Valley si a descris in jurnalele sale teritoriile fertile ale acesteia.

11 ani mai tarziu, misionarii bisericii mormone au intemeiat aici prima asezare. Construirea caii ferate, in 1905, a stabilizat Las Vegas Valley si i-a asigurat o perioada de prosperitate economica. In 1931, statul Nevada a legalizat jocurile de noroc si astfel a inceput pentru oras o noua era.

Populatia a sporit accelerat in anii ?30, datorita celei mai mari reusite ingineresti din lume la vremea respectiva: constructia barajului Boulder (azi Hoover Dam) pe raul Colorado, la granita dintre statele Nevada si Arizona.

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase