Home » Cultură » Pentru prima dată, o formaţie de heavy metal este arhivată la Biblioteca Congresului din SUA

Pentru prima dată, o formaţie de heavy metal este arhivată la Biblioteca Congresului din SUA

Pentru prima dată, o formaţie de heavy metal este arhivată la Biblioteca Congresului din SUA
Publicat: 28.03.2016
Metallica este prima trupă de heavy metal ce "străpunge porţile", dincolo de care domneşte cultura elitistă, ale prestigioasei Biblioteci publice din SUA.
Metallica este considerată de reprezentanţii Bibliotecii Congresului Statelor Unite ale Americii drept trupă „esenţială cultural, istoric şi estetic”. Albumul „Master of Puppets” va intra în arhiva instituţiei datorită semnificaţiei aparte în istoria muzicii, au anunţat miercuri reprezentanţii Bibliotecii Congresului de la Washington, într-un comunicat.
 
Biblioteca publică cea mai mare şi importantă din Statele Unite, girată de Guvernul federal, selectează anual 25 de opere, considerate jaloane în istoria culturii, conservând ediţii princeps de calitate superioară ale operelor, pentru generaţiile viitoare.
 
Albumul „Master of Puppets” din 1986 este cel de-al treilea înregistrat de starurile heavy metal de la Metallica şi „ilustrează îndepărtarea trupei de heavy metal-ul agresiv de la geneza acestul val muzical pentru a explora noi forme muzicale”, în cuvintele experţilor din cadrul Library of Congress.
 
Specialiştii au ales, de asemenea, să conserve versiunea originală a hitului „I will survive”, interpretat de Gloria Gaynor, piesă ce simbolizează era disco. Melodia este inspirată din experienţa unei rupturi amoroase şi în timp, a devenit un imn al mişcărilor feministe de pretutindeni şi al militanţilor pentru drepturile homosexualilor.
 
„Este un privilegiu şi o onoare pentru mine că atâţia oameni sunt incitaţi de muzica mea pe toată întinderea lumii, oameni de toate naţionalităţile, rasele, credinţele, culorile şi vârstele, toţi se unesc în simţire şi fredonează versurile «I will survive»”, a mărturisit cu recunoştinţă Gloria Gaynor după ce a aflat vestea.
 
Citeşte continuarea pe mediafax.ro.
 
 
                                 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase