Home » Cultură » În urmă cu câţiva ani, o navă era găsită sub ruinele turnurilor gemene din New York. Acum se dovedeşte a fi o adevărată COMOARĂ – FOTO

În urmă cu câţiva ani, o navă era găsită sub ruinele turnurilor gemene din New York. Acum se dovedeşte a fi o adevărată COMOARĂ – FOTO

Publicat: 01.05.2016
La 11 septembrie 2001 a avut loc un atac teribil asupra turnurilor gemene din New York, care a luat mii de vieţi omeneşti.

Lumea a fost şocată. După evenimentele tragice, echipele speciale au început să lucreze în zonă pentru a o pregăti pentru fundaţiile noului „One World Trade Center”, care a devenit cea mai înaltă clădire din SUA, după ce a fost terminată anul trecut.

În 2010, în timpul acestui proces de curăţare şi excavare, muncitorii au găsit ceva foarte interesant: o bucată dintr-o navă de mari dimensiuni. Bucata din navă a fost îngropată la aproximativ 6,7 metri sub pământ. Din fericire, săpătura era monitorizată de către arheologi, iar lucrările au fost imediat oprite. Acum, originea navei ce a fost îngropată într-un mod misterios a fost dezvăluită.

Arheologii au adunat mostre de lemn din carena navei şi au stabilit că este făcută la sfârşitul anilor 1700, în aceeaşi perioadă în care a fost semnată declaraţia de independenţă. Studiul a fost efectuat la Laboratorul Tree Ring din Columbia. Oamenii de ştiinţă au analizat datele dendro-cronologice, provenienţa şi au comparat modelele inelelor de pe lemnul din coca navei.  În urma cercetărilor amănunţite, ei au fost capabili să spună data exactă când a fost făcută nava. Rezultatele au arătat că nava a fost construită într-un şantier naval din Philadelphia, în 1773.

Mostră din lemnul din care a fost constrită nava

Lemnul folosit pentru navă provine din aceeaşi zonă, din Philadelphia. Nava este făcută din acelaşi material ca şi Sala Independenţei, locul unde a fost  semnată Declaraţia de Independenţă şi Constituţia Statelor Unite.

„Manhattan Ship” este o descoperire extraordinar de importantă deoarece oferă o perspectivă deosebită în domeniul construcţiilor navale americane, citează thevintagenews.com

Rezultatele scanărilor

Oricât de ciudată ar putea părea, există totuşi o explicaţie de ce nava a fost îngropat sub World Trade Center. În momentul în care Manhattan începea să se ridice, râul Hudson curgea pe acolo unde turnurile gemene au apărut mai târziu. Întreaga zonă se afla sub apă. Acest lucru poate fi văzut pe hărţile vechi din secolul XVIII.

Pe măsură ce Manhattan a crescut, nevoia de teren pentru construcţii a devenit mai mare. Pentru a răspunde acestei nevoi, de la mijlocul anilor 1.700 până la mijlocul anilor 1.800, oamenii au început să populeze zona de-a lungul râului Hudson. Iar încetul cu încetul moloz, gunoaie şi alte lucruri au fost aruncateîn râu. Nu este încă sigur dacă nava s-a scufundat prin accident sau a fost scufundată în mod intenţionat.

Sursa: The Vintage News

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase