Home » Cultură » Modul IRONIC în care a murit bărbatul cu cea mai lungă barbă existentă vreodată – FOTO

Modul IRONIC în care a murit bărbatul cu cea mai lungă barbă existentă vreodată – FOTO

Publicat: 03.07.2016
Norvegianul şi-a lăsat barba să crească timp de 62 de ani.

Hans Langseth este cunoscut ca fiind omul cu cea mai lungă barbă care a existat vreodată. Bărbatul s-a născut în anul 1846 în Norvegia, însă s-a mutat în SUA, unde şi-a întemeiat o familie. 

Langseth a trăit o viaţă prosperă şi a avut numeroase pasiuni, printre care cea mai importantă fiind…barba sa. Norvegianul şi-a lăsat barba să crească pe când avea numai 19 ani, încercând să concureze cu alţi vecini de-ai săi într-o competiţie locală special organizată în acest sens. Deşi concursul s-a încheiat, bărbatul nu s-a oprit aici şi şi-a menţinut obiceiul. 

Hans Langseth (Foto:hanslangseth.com)

Norvegianul a ţinut atât de mult la barba sa încât le-a spus copiilor săi ca, după ce el moare, să o taie şi să o păstreze ca dovadă a perseverenţei sale. Ironia a făcut ca bărbatul să moară în anul 1927, după ce şi-a rupt gâtul călcând pe barbă. 

Copiii lui Langseth i-au respectat acestuia dorinţa şi au păstrat barba, însă au donat-o apoi Insitutului Smithsonian, pentru a o conserva în condiţii optime. Barba, având o lungime de aproximativ 5 metri, se pătrează şi astăzi aici. 

Sursa: fusion.net 

Vă mai recomandăm şi: Sex, droguri şi mături. Semnificaţia practicilor controversate ale vrăjitoarelor – FOTO

                                             O şuviţă de păr a lui David Bowie, tăiată de perucherul de la Muzeul Figurilor de Ceară, în licitaţie

                                           Ce ascunde ochiul drept al Mona Lisei? Secretele ascunse în faimoasele opere de artă ale renumiţilor pictori – FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase