Home » D:News » Secretele formarii sistemul solar se afla intr-un meteorit

Secretele formarii sistemul solar se afla intr-un meteorit

Secretele formarii sistemul solar se afla intr-un meteorit
Publicat: 20.06.2008
Un meteorit cu o compozitie chimica extrem de rara a fost achizionat recent de Muzeul National de Istorie din Londra, anunta DailyMail.

Meteoritul a cazut in Tanzania in 1938 si, pana in prezent, nu a fost expus cercetarilor amanuntite ele specialistilor. Roca de 705 grame s-a aflat in custodia guvernului tanzanian sau in diferite colectii particulare.

Compozitia sa este una extrem de rara, doar 0,03% dintre meteoritii cunoscuti prezentand aceleasi particularitati. Specialistii britanici spera ca in compozitia meteoritului, poreclit Ivuna, sa descopere secretele formarii sistemului nostru solar.

„Ivuna reprezinta materia prima din care s-au format planetele si, pana in prezent, Ivuna a constituit veriga lipsa a evolutiei planetare. Studiindu-i amanuntit compozitia putem intelege schimbarile care au avut loc in sistemul solar in urma cu circa 4,5 miliarde de ani si putem aplica aceste decoperiri si in cazul sistemelor in care planetele tocmai se formeaza”, subliniaza Dr. Caroline Smith, unul dintre specialistii Muzeul National de Istorie..

Ivuna a fost transportat din Statele Unite la Londra in conditii de maxima securitate cu o nava a BritishAirways.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase