Home » D:News » Turismul negru transforma canibalismul si moartea in profit

Turismul negru transforma canibalismul si moartea in profit

Turismul negru transforma canibalismul si moartea in profit
Publicat: 30.06.2009
Din ce in ce mai multi turisti solicita, an de an, excursii in locatii mai putin obisnuite ale Pamantului pentru a experimenta senzatii extreme. Iar pentru asta sunt pregatiti sa plateasca sume uriase, o oportunitate la care organizatorii unor astfel de expeditii nu sunt dispusi sa renunte atat de usor.

O excursie la Polul Nord costa in jur de 12.000 de dolari, si cu toate acestea milionarii care vor sa incerce senzatia unei bai in apele arctice nu sunt putini. Evident, exista interdictia de a intra in apa Oceanului Arctic, dar organizatorii excursiilor s-au gandit la o solutie ingenioasa. La bordul spargatoarelor de gheata au fost montate piscine uriase care pot fi umplute cu apa direct din ocean. Iar aceasta nu e tot. Turistii platesc sume exorbitante pentru a trece pe langa aisberguri, atat de aproape incat sa le poate atinge sau chiar sa urce pe acestea.

Recent, a aparut in industria turistica un nou termen – turismul negru, o forma de distractie ce implica vizitarea locurilor in care au avut loc catastrofe sau dezastre in care si-au pierdut viata zeci sau sute de persoane.

Poate cel mai bun exemplu este cel al New York-ului, acolo unde agentiile de turism au inclus pe lista obiectivelor si ramasitele celebrelor cladiri de la World Trade Center. Preturile au crescut considerabil, direct proportional cu numarul turistilor. Conform agentiilor de turism din Thailanda, vizitatorii prefera sa mearga in locul in care uriasul tsunami a ucis peste 120.000 de persoane in anul 2004, decat sa viziteze plajele celebre sau monumentele istorice. Intr-o situatie similara se afla si orasul New Orleans, acolo unde turistii se inghesuie sa vada urmele uraganului Katrina.

Exista insa si o parte amuzanta a acestor tendinte, asa cum o arata experienta rusului Vladislav Anikeev. Barbatul, originar din Tula, Rusia, a devenit faimos dupa ce a platit o suma uriasa pentru a-si implini visul de o viata, acela de a ajunge in mijlocul unei trib de canibali. Se parea ca visul sau s-a implinit atunci cand a aflat ca in Kalimantan, Indonezia, exista inca mici comunitati de antropofagi. Acestia l-au primit cu bratele deschise si s-au aratat dispusi sa ii impartaseasca secretele macabre ale bucatariei bazata pe carne de om. Ba chiar au incercat sa ii ofere craniile impodobite ale unor inamici. Abia dupa plecare, turistul a aflat ca a fost victima unei farse, si ca in locul canibalilor vazuse doar reprezentatia teatrala a unui trib cat se poate de civilizat.

In realitate, canibalismul a fost eradicat de decenii bune in randul ultimelor comunitati care il practicau, cu atat mai mult in Kalimantan unde acesta a fost prohibit prin lege inca din 1861. Diferenta este ca urmasii canibalilor au invatat sa scoata profit din obiceiurile macabre ale stramosilor lor.

Sursa: Pravda

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase