Home » D:News » Uraganul Katrina are urmări benefice neaşteptate pentru delfini

Uraganul Katrina are urmări benefice neaşteptate pentru delfini

Uraganul Katrina are urmări benefice neaşteptate pentru delfini
Publicat: 04.09.2012
Uraganul Katrina pare să nu fi adus necazuri în rândul tuturor speciilor implicate în eveniment. La doar câţiva ani după ce uraganul s-a dezlănţuit în Golful Mexic specialiştii au observat un boom demografic în rândul delfinilor.

La aproape doi ani de la catastrofă s-a constatat o creştere masivă a numărului de pui de delfini bot gros. Vestea este îmbucurătoare pentru toată lumea, doar că oamenii de ştiinţă nu au descoperit care este cauza acestui val de pui de delfin.

Oamenii de ştiinţă care au analizat fenomenul au identificat câteva posibile cauze. Una dintre ipoteze susţine că delfinii au făcut mai mulţi pui în urma uraganului pentru a-i înlocui pe cei pierduţi în acea perioadă.

O altă posibilă cauză ar fi aceea că numărul delfinilor a crescut datorită faptului că uraganul Katrina a distrus flotele de pescuit din Golful Mexic. Dacă aceasta este cauza, atunci se înţelege cum delfinii au fost mai puţin ameninţaţi şi au avut mai multă hrană pentru a se dezvolta, a se reproduce în voie şi a creşte pui sănătoşi. În aceste condiţii, femelele au fost încurajate să se reproducă ştiind că au şanse mai mari de a da naştere unor urmaşi sănătoşi.

Cu toate acestea trebuie să admitem că fenomenul este unul rar. Nu toate uraganele au capacitatea de a distruge flotele de pescuit şi de a asigura delfinilor hrana necesară pentru două, trei sezoane.

În ciuda dificultăţilor prin care au trecut oamenii în urma incidentului din 2005, vestea privind creşterea numărului de delfin pare să bucure pe toată lumea. Mai mult, cercetarea celor de la University of Southern Mississippi demonstrează că unele dezastre naturale ajută la balansarea ecosistemelor.

Sursa: Grist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase