Home » D:News » Cum poţi afla dacă bebeluşul tău este predispus la obezitate? Efectuând acest test simplu!

Cum poţi afla dacă bebeluşul tău este predispus la obezitate? Efectuând acest test simplu!

Cum poţi afla dacă bebeluşul tău este predispus la obezitate? Efectuând acest test simplu!
Publicat: 01.12.2012
Cercetătorii susţin că şansele unui copil de a deveni obez pot fi calculate la naştere printr-o metodă foarte simplă.

Formula combină mai mulţi factori cunoscuţi cu scopul de a estima riscul de apariţie a obezităţii. 

Obezitatea în copilărie poate duce la apariţia multor probleme de de sănătate, inclusiv a diabetului de tip 2 sau a bolilor de inimă. Din acest motiv, oamenii de ştiinţă de la Imperial College london au analizat datele prelevate de la 4.032 de copii finlandezi născuţi în 1986 şi alte informaţii adunate în alte două studii în care au fost implicaţi 1.503 copii italieni şi 1.032 copii americani. 

Astfel ei au descoperit că prin realizarea unor informaţii simple, precum greutatea copilului la naştere, indicele de masă al părinţilor şi  tendinţa mamei de a fuma, se poate prezice obezitatea. 

De la an la an, numărul copiilor obezi creşte. Factorii de risc ai acestei afecţiuni sunt cunoscuţi de mult timp, dar acum a fost pentru prima dată când ei au fost utilizaţi într-o singură formulă. 

Autorii studiului susţin că prevenţia este cea mai bună măsură pe care ar trebui să o ia părinţii, deoarece odată ce copilul devine obez s-ar putea să fie foarte greu să revină la o greutate normală. 

„Ecuaţia este bazată pe date pe care oricine la poate afle şi am descoperit că ea are o acurateţe de 80%”, a declarat prof. Philippe Froguel, coordonatorul studiului. 

Dacă doriţi să testaţi această formulă puteţi accesa site-ul creat de cercetătorul Philippe Froguel. 

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase