Home » D:News » „Extratereştrii” din dormitor: cu ce fiinţe împărţim locuinţa? (VIDEO)

„Extratereştrii” din dormitor: cu ce fiinţe împărţim locuinţa? (VIDEO)

„Extratereştrii” din dormitor: cu ce fiinţe împărţim locuinţa? (VIDEO)
Publicat: 10.11.2013
Aceste creaturi, în ciuda aspectului bizar care i-a făcut pe unii să le asemene cu nişte făpturi extraterestre, sunt totuşi vieţuitoare pământene, ba chiar foarte răspândite – atât de răspândite, încât într-o saltea obişnuită se găsesc 2-3 milioane de exemplare. Sunt acarieni, iar o animaţie creată de o companie germană specializată ne arată cum se mişcă şi cum se hrănesc aceste animale care locuiesc cu noi în casă.

Acarienii prosperă în locuinţe, în special în dormitoare şi bucătării, trăind în mobile, covoare, aşternuturi şi hrănindu-se cu tot felul de resturi, printre care fragmente minuscule de piele descuamată – stratul superficial de celule ale pielii care se desprinde de pe corpul nostru, în permanenţă. Nu sunt vizibili cu ochiul liber, deoarece măsoară abia un sfert de milimetru în lungime.

Aceşti acarieni – numiţi uneori acarieni de praf – se dezvoltă bine în medii calde şi se înmulţesc considerabil în timpul iernii, când casele sunt mai rar aerisite.

Sunt o prezenţă obişnuită în locuinţe şi creează probleme atunci când sunt în număr mare – în locuinţe nearisite, cu  mult praf etc., şi când există în casă persoane care suferă de astm şi alte boli alergice. Excrementele acestor animale – de mărimea unui grăuncior de polen – pot declanşa crize astmatice şi alte reacţii alergice. Excrementele sunt ridicate în aer atunci când dăm cu aspiratorul, când ne aşezăm pe canapea ori ne răsucim în pat.

O animaţie creată de grupul german Sciepro Science Productions arată aceste minuscule animale mişcându-se şi hrănindu-se cu fărâme de piele descuamată. Pe baza unor filmări reale ale animalelor, compania, specializată în animaţii pe teme medicale, creează clipuri ce reprezintă activităţi care nu pot fi surprinse de fotografi şi operatori. Recent, specialiştii companiei au creat o animaţie ce reprezintă modul de viaţă al păduchilor şi lucrează, în prezent, la clipuri având ca temă biologia unor viermi intestinali.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase