Home » D:News » Cum au distrus oamenii rasele de câini în ultima sută de ani (GALERIE FOTO)

Cum au distrus oamenii rasele de câini în ultima sută de ani (GALERIE FOTO)

Publicat: 07.12.2013
Cei de la Science of Dogs au adunat o serie de fotografii din Breeds of All Nations, 1915 şi au comparat rasele de câini de atunci, cu ele de astăzi. Rezultatele sunt surprinzătoare şi s-ar putea să vă schimbe modul în care priviţi câinii de rasă pură.

După un secol în care oamenii au avut grijă ca aceste rase să se împerecheze doar pentru a da naştere unor exemplare frumoase care săîncânte ochiul privitorului, multe dintre aceste animale se confruntă cu probleme endemice de sănătate.

Acum, echipa Gizmodo a creat gif-uri care prezintă rasele aşa cum arătau ele acum aproape 100 de ani şi aşa cum le ştim noi azi. 

Să luăm exemplul boxerilor

Un bot mai scurt însemnă o mulţime de probleme. La boxerul modern, pe lângă faptul că botul este mai scurt, el este şi orientat în sus. Aşa se face că boxerul modern îşi controlează foarte greu temperatura atunci când vremea este caldă , iar incapacitatea lui de a elimina căldura din corp le limitează performanţa fizică. De asemenea, acum, câinii din această rasă au una dintre cele mai mari rate ale cancerului. 

Teckelul

Teckelul    (Foto: Sploid)Teckelul

Teckelul avea gât şi picioare funcţionale şi fireşti pentru înălţimea lui. Cu timpul, însă, gâtul şi spatele acestui animal s-au lungit, pieptul este mai ieşit în faţă, iar picioarele i s-au scurtat semnificativ. Dintre toţi câini, acesta are cel mai mare risc de a dezvolta boli degenerative ale discului intervertebral. De asemenea, teckelul este predispus la boli înrudite cu acondroplazia şi probleme la nivelul picioarelor. 

Buldogul englez

Buldog englez    (Foto: Sploid)Buldog englez

Acest câine suferă de aproape orice boală posibilă. Un studiu realizat în 2004 de Kennel Club a scos la iveală faptul că, în medie, buldogii trăiesc până la vârsta de 6,25 de ani. Specialiştii spun că nu prea există un buldog care să nu aibă nicio problemă de sănătate.

Mai mult, ca urmare a conformaţiei lor monstruoase, buldogii nu se pot împerechea fără intervenţie medicală. 

Bull Terrier    Bull Terrier

St. Bernard    (Foto: Sploid)St. Bernard

Sursa: Outside

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase