Home » D:News » Un asteroid se va apropia foarte mult de Pământ în această noapte. Imaginile pot fi urmărite LIVE

Un asteroid se va apropia foarte mult de Pământ în această noapte. Imaginile pot fi urmărite LIVE

Un asteroid se va apropia foarte mult de Pământ în această noapte. Imaginile pot fi urmărite LIVE
Publicat: 05.03.2014
Asteroidul 2014 DX110, care are un diametru de 30 de metri, va trece foarte aproape de Pământ, oferind un spectacol interesant pentru cei care vor dori să-l urmărească printr-un telescop.

Roca spaţială va ajunge la doar 350.000 de km distanţă de planeta noastră, la ora 21:07 GMT (23:07 ora României). Imaginile pot fi urmărite în direct pe site-ul Virtual Telescope Project and Slooh, începând cu ora 20:30 GMT (22:30 ora României).

Astronomul Bob Berman, de la Virtual Telescope Project and Slooh, spune că o dată la o sută de ani, în medie, are loc un impact cu un asteroid care nu este observat din timp, cum s-a întâmplat pe 15 februarie 2013 în Rusia. Iar o dată la câteva sute de ani, are loc un impact mai puternic, dar din fericire acestea au loc de obicei în zone nepopulate sau în oceane.

Asteroidul 2014 DX110 a fost încadrat de specialişti în clasa Apollo, a asteroizilor care se intersectează cu orbita Terrei.

Deocamdată NASA a detectat 240 de asemenea asteroizi, dar experţii estimează că numărul lor este de cel puţin 2.000. Sunt urmărite rocile spaţiale cu diametrul de 1 km sau mai mari.

În cazul unui impact cu Pământul, un asteroid de asemenea dimensiuni ar arunca în atmosferă foarte mult praf, care ar bloca ani de zile lumina soarelui.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase