Home » D:News » O casă în copac? Mai curând un copac plin de case: în Franţa va fi construit unul dintre cele mai uimitoare edificii ale Europei (GALERIE FOTO)

O casă în copac? Mai curând un copac plin de case: în Franţa va fi construit unul dintre cele mai uimitoare edificii ale Europei (GALERIE FOTO)

Publicat: 15.03.2014
Un bloc de apartamente şi birouri numit L’Arbre Blanc – „Copacul Alb” – urmează să fie construit în oraşul francez Montpellier, silueta sa fiind inspirată de cea a unui arbore.

Clădirea va avea 56 de metri înălţime, 17 etaje, cuprinzând 120 de unităţi rezidenţiale şi de birouri, un restaurant, un bar cu vedere panoramică şi o galerie de artă.

Proiectat de o echipă franceză şi urmând a fi construit de arhitecţi japonezi, edificiul va îmbina caracteristici ale arhitecturii ambelor ţări. Clădirea va fi amplasată între partea veche şi cea modernă a oraşului Montpellier, având vederi atât spre munţi, cât şi spre ocean.

Designul său extravagant se inspiră din tradiţia vieţii în aer liber, preferată de locuitorii oraşului, şi din eficienţa structurală şi funcţională a unui arbore, balcoanele sale fiind dispuse ca ramurile şi frunzele unui copac, de jur-împrejurul trunchiului şi îndreptate în diferite direcţii, pentru a primi maximum de lumină.

Construcţia va începe în iulie 2015 şi urmează să se încheie în decembrie 2017.

Sursa: Mail Online

Credit imagini: Sou Fujimoto Architects, Nicolas Laisné Associés , Oxo Architectes 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase