Home » D:News » Care sunt tehnicile esenţiale de seducţie? Cercetătorii au aflat trucurile care nu dau greş niciodată

Care sunt tehnicile esenţiale de seducţie? Cercetătorii au aflat trucurile care nu dau greş niciodată

Care sunt tehnicile esenţiale de seducţie? Cercetătorii au aflat trucurile care nu dau greş niciodată
Publicat: 09.05.2014
O cercetare recentă susţine că modul în care cineva flirtează este mult mai important decât aspectul fizic sau ţinuta. Efectul este garantat atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

Psihologul Monica Moore, de la Universitatea Webster din St. Louis, a coordonat o cercetare despre tehnicile de flirt. Ea a observat comportamentul tinerilor în cluburi, baruri, mall-uri şi alte locuri unde oamenii singuri se întâlneau pentru a-şi găsi un partener.

Moore a remarcat că nu persoanele foarte frumoase erau considerate mai atrăgătoare, ci acelea care îşi arătau disponibilitatea şi încrederea în sine prin contact vizual şi prin zâmbet.

Concluzia este că dacă îţi arăţi interesul faţă de o persoană, „bătălia” este deja pe jumătate câştigată. Pentru ambele sexe, cele mai importante tehnici sunt exact acestea două: privirea şi zâmbetul.

Esenţială este însă şi atingerea. Cercetarea a demonstrat efectele unor tipuri diferite de atingeri. De exemplu, cea mai atrăgătoare este considerată atingerea feţei, apoi „mişcarea clasică” pentru cucerire – mâna în jurul umerilor sau în jurul taliei.

Mai puţin impresionante sunt strângerile de mână sau „bătaia” pe umăr. Prin urmare, atingerile mai blânde, care implică o îmbrăţişare şi contact vizual sunt cele mai seducătoare.

În cazul bărbaţilor, există anumite detalii de care trebuie să ţină cont. Cei care vor să seducă mai uşor o femeie trebuie să folosească mişcări prin care să arate dominaţia asupra spaţiului: să-şi schimbe des locul în bar, să-şi întindă mai mult braţele şi picioarele când stau la masă.

Privirile trebuie să fie mai scurte, directe. De asemenea, dacă ating bărbaţii din jur, fără ca aceste atingeri să fie reciproce, vor capta atenţia femeilor, se arată în această cercetare.

Sursa: Business Insider
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase