Home » D:News » A fost identificată o nouă specie de dinozaur

A fost identificată o nouă specie de dinozaur

A fost identificată o nouă specie de dinozaur
Publicat: 28.11.2014
Un profesor de paleontologie american care predă în Marea Britanie a identificat o nouă specie de dinozaur, studiind un schelet expus într-un muzeu canadian, şi este de părere că numeroase alte descoperiri vor fi făcute în viitorul apropiat pe baza colecţiilor existente, informează AFP.

Nick Longrich, care predă la Universitatea Bath din sud-vestul Angliei, a analizat o colecţie de oase de dinozaur, expuse de 75 de ani la Canadian Museum of Nature.

Potrivit profesorului american, oasele aparţin unui dinozaur dintr-o specie din familia Pentaceratops, până acum necunoscută. Acele animale erbivore, de mărimea unui bivol, au trăit în urmă cu 75 milioane de ani şi aveau un fel de guler osos în spatele craniului.

Oasele studiate au fost descoperite în urma unor săpături realizate în statul canadian Alberta.

Scheletele de dinozauri din familia Pentaceratops cunoscute până în prezent au fost descoperite în sud-vestul Statelor Unite.

Într-un articol apărut în revista Cretaceous Research, profesorul Longrich a botezat noua specie „aquilonius”, un termen latinesc care înseamnă „nordic”.

Aproximativ 700 de specii de dinozauri au fost identificate până în prezent, dar, potrivit profesorului Longrich, analizarea specimenelor deţinute de muzeele din lumea întreagă va duce la o creştere a acestui număr, chiar în absenţa unor noi săpături.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase