Home » D:News » ”Pământul va fi 15 zile în întuneric beznă”. Ce se ascunde în spatele acestui anunţ

”Pământul va fi 15 zile în întuneric beznă”. Ce se ascunde în spatele acestui anunţ

”Pământul va fi 15 zile în întuneric beznă”. Ce se ascunde în spatele acestui anunţ
Publicat: 22.10.2015

O ştire, publicată de site-ul newswatch33.com, care spunea că NASA, prin departamenul său din Washington, a confirmat că Pământul va intra în beznă totală 15 zile, în intervalul 15-30 noiembrie 2015, a devenit virală în urmă cu două luni.

Explicaţia acestora susţinea faptul că Venus şi Jupiter, în perioada menţionată mai sus, se vor afla într-o poziţie ciudată. Venus va trece prin sud-vestul planetei Jupiter şi va străluci de zece ori mai mult decât aceasta. Lumina degajată de Venus va încălzi substanţa gazoasă din care este format Jupiter, cauzând o reacţie masivă.

Pe langă acestea, publicaţia newswatch33.com aducea o serie de argumente care încludeau explicaţii ce păreau foarte logice şi menţiona nume care făceau ca ştirea să fie cât se poate de reală. Aceasta a fost preluată de alte site-uri mai mici care s-au grăbit să o publice fără a verifica temeinic informaţiile.

Această ştire apocaliptică este falsă. Agenţiile de ştiri şi televiziunile nu au preluat-o, mai ales că nu a existat nici un comunicat de presă care să anunţe cele 15 zile de zile de beznă.

O simplă vizită pe site-ul NASA ne-ar demonstra că nicăieri nu se vorbeşte despre cele 15 zile de întuneric. Se pare că cei care au scris falsa ştire au mizat pe greutatea expresiei “NASA a făcut anunţul”, dar o anchetă a publicaţiei The SUN a demostrat că informaţia reprezintă o dezinformare intenţionată.

Newswatch33 au mai lansat în trecut diverse ştiri bizare care nu avea nimic de-a face cu realitatea. Printre acestea,  s-au aflat una care spunea că o fată s-a electrocutat cu căştile de la iPhone-ul ei, iar o alta că Guvernul SUA a introdus în trabucurile ieftine dispozitive de ascultare.

Şi alte site-uri au anunţat în anii trecut că Pământul ar urma să se cufunde în întuneric mai multe zile. Vezi aici detalii.

Surse: Peacefulcentury, Zeenews

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase