Home » D:News » Virusul HIV va fi combătut definitiv în următorii 5 ani

Virusul HIV va fi combătut definitiv în următorii 5 ani

Publicat: 03.12.2015
Progresele din domeniul medical vor face posibilă tratarea completă a pacienţilor seropozitivi

Evoluţia rapidă a tehnologiilor folosite în domeniul medical va permite pacienţilor diagnosticaţi cu virusul HIV să fie vindecaţi de boala cumplită de care aceştia suferă. Tratamentele folosite pentru combaterea virusului sunt folosite şi acum cu succes, însă tratarea completă este, deocamdată, imposibilă.

Deseori, purtătorii virusului sunt respinşi de membrii societăţii în care trăiesc, îndeosebi pentru faptul că se tem ca aceştia să nu le transmită boala. În acest sens, medicii propun celor care intră în contact cu bolnavii să elimine toate prejudecăţile legate de răspândirea virusului în rândul populaţiei. Astfel, persoanele seropozitive nu se vor mai simţi stânjenite în a căuta tratamentul optim şi vor putea fi ajutate mult mai uşor.

Atitudinea ostilă faţă de această boală se manifestă sub mai multe forme. Unul dintre motivele principale pentru care aceşti oameni sunt excluşi de către societate este asocierea lor cu homosexualitatea şi folosirea în comun a drogurilor injectabile. Deşi aceste acţiuni nu reprezintă întotdeauna cauza infestării cu HIV, ele sunt considerate acte imorale ce trebuie neapărat combătute.

În tot acest timp, medicina avansează, iar rezultatele sunt îmbucurătoare. De exemplu, în acest an Cuba a devenit prima ţară din lume care a eliminat definitiv transmiterea virusului HIV de la mame la nou-născuţi. Alte 17 ţări de pe continentul american urmează exemplul statului cubanez.

Liderii ţărilor din întreaga lume îşi propun ca până în anul 2030, numărul persoanelor infestate cu HIV să scadă cu 89%. Eforturile sunt concentrate asupra statelor africane, unde se întâlnesc cei mai mulţi bolnavi, raportat la numărul total de locuitori. „Dacă am aloca cel puţin 3 dolari pentru fiecare persoană infestată cu HIV, în următorii 5 ani epidemia va dispărea în mod definitiv”, a declarat Michel Sidibé, directorul executiv al Programului de Combatere a HIV/SIDA din cadrul ONU.

Sursa: upworthy.com

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase