Home » D:News » A murit cascadorul Scott Cosgrove, cunoscut pentru cascadoriile din ”Hunger Games” şi ”Insurgent”

A murit cascadorul Scott Cosgrove, cunoscut pentru cascadoriile din ”Hunger Games” şi ”Insurgent”

A murit cascadorul Scott Cosgrove, cunoscut pentru cascadoriile din ”Hunger Games” şi ”Insurgent”
Publicat: 14.03.2016
Cascadorul american Scott “Coz”Cosgrove, cunoscut pentru scenele de cascadorie din filmele "Hunger Games", "Lone Survivor","Insurgent", dar şi pentru "Mr.& Mrs.Smith", a decedat, pe 23 februarie ca urmare a unei expediţii montane în Munţii Santa Monica, California, potrivit The Hollywood Reporter.

Scott “Coz” Cosgrove, cascador la Hollywood şi un alipinist de talie mondială, care juca în filmele de acţiune „The Hunger Games”, „Lone Survivor” şi „Insurgent”, a decedat la vârsta de 52 de ani.

Cosgrove a murit pe 23 februarie în timpul unei expediţii în Munţii Santa Monica deasupra Dealurilor Agoura, California, a declarat pentru The Hollywood Reporter managerul său, Gail Wilson.

Acesta a precizat că Scott Cosgrove a fost găsit de un alpinist, iar cauza oficială a sa va fi stabilită în următoarele 6-8 săptămâni.

Specialist în căţărări şi care era ghid de bază pentru mulţi dintre luptătorii de elită ai Forţelor Speciale Americane, Cosgrove a ajutat-o pe Jennifer Lawrence să realizeze căţărările ei din The Hunger Games (2012) şi a colaborat cu Mark Wahlberg în filmul de acţiune „Lone Survivor” (2013).

Acesta a mai jucat în filme ca „Mr. & Mrs. Smith” (2005) „300” (2006), „Live Free or Die Hard” (2007), „Rush Hour 3” (2007), „Tron: Legacy” (2010), „The Expendables 2 „(2012) şi „The Secret Life of Walter Mitty” (2013).

Cosgrove, proprietar al companiei California Mountain Guides, a participat la unele dintre cele mai dificile probe de drumeţii montane şi căţărare din ţară, cu mai mult de 400 de competiţii câştigate. O realizare notabilă este faptul că s-a căţărat pe faţa de sud a muntelui Half Dome, situat în Parcul Naţional Yosemite, din statul California, precum şi pe Torre Central del Paine, Chile.

Cosgrove scria articole pentru revista „Alpinist”, în octombrie 2014 suferind răni aproape fatale, inclusiv o fractură a capului şi mai multe coaste rupte, întrucât a căzut de la o mare înălţime direct pe beton. Managerul său a mai declarat că era implicat într-un nou proiect media filmat în hangarul aeroportului Burbank Bob Hope şi a menţionat că acesta a fost ţinut în comă pentru aproape două luni.

După multiple operaţii, Cosgrove a fost mutat la un spital de îngijiri medicale speciale, iar apoi a mers la recuperare la Casa Colina din Pomona, California. El trăia singur în apartamentul său din Los Angeles şi făcea drumeţii zilnice concomitent cu terapiile sale de recuperare fizică. În urma lui au rămas mama sa, Betty, sora Lori, cumnatul John Elbert, nepoata Holly şi mama sa vitregă Britt-Marie.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase