Home » D:News » Modul MACABRU prin care giganţii din industria alimentară îşi procură materia primă. ”Este ca şi cum ar fi mâncat carnea de pe noi”

Modul MACABRU prin care giganţii din industria alimentară îşi procură materia primă. ”Este ca şi cum ar fi mâncat carnea de pe noi”

Publicat: 30.03.2016
Marile companii americane au promis că îşi vor schimba atitudinea până în anul 2020.

În luna septembrie a anului trecut, şapte companii internaţionale cu activitate în domeniul alimentar, printre care Hershey, Mars şi Nestle, au fost date în judecată, pe motiv că folosesc copii sclavi din Africa de Vest pentru a culege boabe de cacao. Aceasta este regiunea în care se produc circa două treimi din totalul, la nivel mondial, al acestor seminţe.

Foto: thedailybeast.com

Muncitorii, având vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, uneori chiar mai tineri, sunt izolaţi în incinta fermelor, fiind forţaţi să muncească chiar şi 80-100 de ore pe săptămână. ,,Bătăile făceau parte din rutina mea zilnică. De fiecare dată când cădeam, pentru că nu mai suportam greutatea sacilor umpluţi cu boabe de cacao, nimănui nu îi păsa. Ba dimpotrivă, ne loveau până în momentul în care luam sacii în spate din nou”, declara Aly Diabete, unul dintre sclavii eliberaţi, în documentarul ,,Slavery: A Global Investigation”.

Iată care sunt companiile care au beneficiat ani de zile de pe urma muncii forţate depuse de copii, în Africa de Vest:

Hershey

Mars

Nestle

ADM Cocoa

Godiva

Fowler’s Chocolate

Kraft

În anul 2001, în SUA era cât pe ce să fie adoptată o lege, care interzicea folosirea muncii forţate în cadrul proceselor de producţie. Înainte ca acest proiect să fie votat, marile companii din industria alimentară, printre care Nestle, Hershey şi Mars, au promis că nu vor mai utliza copii sclavi pentru a-şi susţine afacerile, până în anul 2005. De atunci, acest termen a fost decalat în mod repetat, astfel că, în momentul de faţă, data-limită de respectare a acordului a ajuns să fie anul 2020.

S-a estimat că, la ora actuală, peste 1,4 milioane de copii sunt forţaţi să muncească pentru marile companii alimentare din SUA. ,,Ei se bucură de un produs pe care noi l-am făcut cu foarte mare suferinţă. Am muncit mult, însă nu am fost recompesaţi deloc. Este ca şi cum ar fi mâncat carnea de pe noi”, susţinea un alt băiat eliberat din sclavie.

Există, însă, firme producătoare de ciocolată care au renunţat la utilizarea muncii forţate în cadrul proceselor de producţie. Acestea sunt: Clif Bar, Green and Black’s, Koppers Chocolate, L.A. Burdick Chocolates, Denman Island Chocolate, Gardners Candle, Montezuma’s Chocolates, Newman’s Own Organics, Kailua Candy Company, Omanhene Cocoa Bean Company, Rapunzel Pure Organics, The Endangered Species Chocolate Company şi Cloud Nine.

Sursa: usuncut.com

Vă mai recomandăm şi: Cum să scapi de insomnie. 15 sfaturi pentru un somn odihnitor

                                  Cât de important este micul dejun pentru starea noastră de sănătate

                                Ce ar trebui să mâncăm la birou, pentru a ne păstra forma fizică. Sfaturile date de o antrenoare româncă de fitness

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase