Home » D:News » Această nouă spumă metalică este ATÂT de puternică, încât transformă gloanţele în praf – FOTO+VIDEO

Această nouă spumă metalică este ATÂT de puternică, încât transformă gloanţele în praf – FOTO+VIDEO

Publicat: 13.04.2016
Cercetătorii au inventat o spumă ultra-rezistentă compusă din metal (CMF), care poate face dintr-un glonte praf, la propriu.

Materialul este mai uşor decât metalul, proprietate care-l face ideal pentru următoarea generaţie de armuri militare pentru soldaţi şi vehicule.

Video de mai sus prezintă experimentul în care cum un proiectil M2 de dimensiunile 7,62 x 63 de mm – se face ţăndări atunci când loveşte un perete din spumă de metal (CMF).

Materialul este rezultatul muncii oamenilor de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord şi anume a inginerului Afsaneh Rabiei, care a lucrat la diverse iteraţii ale CMF-ului timp de mai mulţi ani.

Potrivit cercetărilor sale cele mai recente, spuma poate absorbi circa 60 – 70 la sută din energia cinetică totală a unui proiectil ca M2. Rezultat ce corespunde normelor stabilite de Institutul Naţional al Justiţiei al SUA (INJ). Cu alte cuvinte, acesta îndeplineşte standardul cerut pentru blindaj antigţonţ.

Rezultatul cercetării lui Afsaneh Rabiei a demonstrat eficacitatea CMF împotriva razelor X, razelor gamma şi radiaţiei neutronilor. În alte experimente, de la începutul acestui an, CMF a demonstrat că spuma de metal este de două ori mai bună în ce priveşte rezistenţa la foc şi căldură. Aceste proprietăţi deschid o gamă largă de posibile utilizări pentru acest super-material.

Materialele constrite din CMF ar putea fi folosite pentru amenajarea în interiorul instalaţiilor de deşeuri nucleare, ca piese din modelele navelor spaţiale sau în anumite echipamente medicale. CMF este non-toxic ceea ce înseamnă că sunt uşor de fabricat, dar şi de reciclat.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase