Home » Știință » Cel mai uşor metal din lume. Poate să stea pe puful unei păpădii, dar are o rezistenţă uriaşă – VIDEO

Cel mai uşor metal din lume. Poate să stea pe puful unei păpădii, dar are o rezistenţă uriaşă – VIDEO

Cel mai uşor metal din lume. Poate să stea pe puful unei păpădii, dar are o rezistenţă uriaşă – VIDEO
Publicat: 22.10.2015
În urmă cu câţiva ani, cercetătorii au creat cel mai uşor metal din lume pentru Boeing. Abia acum au apărut imagini video care ne arată această minunată invenţie. Numit “microlattice” acest material este de 100 de ori mai uşor decât polistirenul, dar la fel de rigid cum e metalul, ceea ce înseamnă că are unele aplicaţii inedite – nu se limtează la doar a fi susţinut pe puful păpădiei.

Microlattice a fost inspirat din structura oaselor umane, care sunt foarte rigide la exterior pe când interiorul este cât se poate de sec. Acest fapt le face uşor de zdrobit, dar sunt suficient de uşoare pentru a rezista la greutatea noastră. Acest nou metal pentru Boeing mimează oasele, cu un exterior rigid, iar structura polimerică de celule deschise 3D are o compoziţie de 99,99% constituită din aer.

Grilajul metalic este format din tuburi metalice, goale, de nickel, interconectate între ele. Fiecare dintre aceste tuburi are o grosime a peretelui de doar 100 de nanometri (0,00001 cm) de 1.000 de ori mai subţire decât părul uman.

Aceste celule deschise în structură oferă microlattice-ului un potenţial imens de compresie, ceea ce înseamnă că are capacitatea de a absorbi o mulţime de energie.

În acest video, cercetătorul ştiinţific de la laboratorul unei companiei americane de aviaţie “Hughes Aircraft Company”, Sophia Yang, explică că microlattice-ul va fi utilizat în încercarea de a proteja un ou, cu foarte puţin material microlattice posibil, în timpul unei căderi de la etajul 25.

Aceste experimente pot ajuta compania de producere a Boeingurilor să construiască aeronave semnificativ mai uşoare.

Laboratoarele de la Hughes Aircraft Company au mai făcut cercetări în parteneriat cu General Motors, aşa că vom asista, în viitor, la apariţia aceluiaşi material şi în automobile.

Sursa: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase