Home » D:News » Un bărbat a strâns 145.000 £ şi a angajat o echipă de avocaţi pentru a pedepsi politicienii care au minţit cu privire la Brexit

Un bărbat a strâns 145.000 £ şi a angajat o echipă de avocaţi pentru a pedepsi politicienii care au minţit cu privire la Brexit

Publicat: 05.10.2016
Marcus J. Ball a iniţiat un proiect numit #BrexitJustice care urmăreşte să trimită în instanţă politicienii consideraţi că au minţit in timpul referendumului cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

El a reuşit să strângă 145.000 de lire sterline (£) şi intenţionează  să folosească donaţiile pentru a plăti o echipă legală care îi va putea trimite în instanţă pe cei care au fraudat voturile în favoarea părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie. Proiectul îi includ şi pe Secretarul Afacerilor Externe Borin Johnson, alături de liderul formal al Partidului Independent al Marii Britanii, Nigel Farange.  

Acum, Ball are în spatele său o echipă de avocaţi care sunt dispuşi să lanseze acţiuni legale împotriva politicienilor britanici. #BrexitJustice îşi propune să se axeze pe politicieni din ambele tabere ale campaniei.

Ball a angajat compania de avocaţi Edmonds Marshall McMahon (EMM) pentru a investiga cazul. Andrew Marshall, un avocat cu 30 de ani experienţă, a preluat poziţia de lider al acestui proiect. Iniţiatorul campaniei a afirmat că nu va fi deloc uşor să ducă la capăt acest demers şi cu atât mai mult să aibă succes :“Nu putem garanta succesul, dar putem garanta că vom face tot ceea ce ne stă în putinţă.” Faptul că Ball a reuşit să strângă suma de 145.000 £ dovedeşte faptul că acest demers se bazează pe un puternic ajutor din partea populaţiei britanice. Aproximativ 5.000 de oameni au donat, iar 10 oameni au oferit o sumă ce a depăşit-o pe cea de 1.000 £. Pe lista celor acuzaţi se află şi David Cameron, prim-ministrul Marii Britanii, care este învinuit de faptul că a minţit cu privire la referendum.

“Pentru moment, consider că suma de 2.000.000 £ reprezintă minimul necesar pentru a avea o şansă şi, în acelaşi timp, să devină o ţintă realizabilă. Însă, faptul că acţionăm împotriva milionarilor va face acest lucru mult mai greu de realizat,” a afirmat Ball.

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase