Home » D:News » O nouă bancnotă de 50 de euro a fost introdusă în circulaţie de Banca Centrală Europeană. Cum arată aceasta – VIDEO

O nouă bancnotă de 50 de euro a fost introdusă în circulaţie de Banca Centrală Europeană. Cum arată aceasta – VIDEO

O nouă bancnotă de 50 de euro a fost introdusă în circulaţie de Banca Centrală Europeană. Cum arată aceasta – VIDEO
Publicat: 05.04.2017
Banca Centrală Europeană (BCE) introduce in circulaţie începând cu 4 aprilie 2017 o nouă bancnotă de 50 de euro, cu noi caracteristici de securitate, bancnota de 50 de euro fiind una dintre cele mai folosite bancnote din zona euro, informează site-ul oficial al BCE.
Noua bancnotă europeană conţine un nou portret al zeiţei Europa şi cifra „50” într-o nuanţă de verde-smarald, greu de falsificat. Potrivit unui sondaj, banii lichizi rămân metoda preferată de plată în magazine, relatează Mediafax.
 
Noua bancnotă de 50 de euro, cea de-a patra ediţie din seria Europa, a fost introdusă în circulaţie marţi, într-o încercare a BCE de a crea bancnote euro mai rezistente la falsificare. Elementele de securitate ale acesteia includ o fereastră cu portret plasată în partea de sus a hologramei, ce devine transparentă dacă este privită în lumină. Fereastra conţine un portret al zeiţei Europa, din mitologia greacă, vizibilă pe ambele feţe ale bancnotei. Acelaşi portret este vizibil şi în filigran, alături de numărul „50” în nuanţa verde-smarald. De asemenea, noua bancnotă mai conţine şi zone imprimate în relief pentru cei cu deficienţe de vedere.
 
“Chiar şi în epoca digitală, banii sunt esenţiali în economie”, a declarat Mario Draghi, preşedintele BCE. „Un studiu în curs asupra utilizării banilor, comandat de către BCE, arată că peste trei sferturi din plăţile realizate la punctele de vânzare din zona euro sunt cu ajutorul numerarului. În termeni tranzacţionali, asta înseamnă uşor peste jumătate.”
 
 
Rezultatele complete ale studiului vor fi făcute publice în această vară.
 
Bancnota de 50 de euro este cea mai utilizată bancnotă dintre banii europeni, cele 9 miliarde de astfel de bancnote aflate în circulaţie reprezentând 46% dintre toate bancnotele euro.
 
Bancnotele de 50 de euro din prima serie emisă vor rămâne în circulaţie legală în paralel cu cele noi şi vor fi retrase treptat. Noi bancnote de 100 de euro şi 200 de euro vor fi emise la începutul anului 2019.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase