Home » D:News » Cum arată metroul din Coreea de Nord. GALERIE FOTO

Cum arată metroul din Coreea de Nord. GALERIE FOTO

Publicat: 05.06.2017
Metroul din Phenian este unul dintre cele mai adânci din lume şi, în loc de reclame, spaţiile comerciale sunt pline de materiale de propagandă considerate opere de artă, precum picturi şi mozaicuri. Asta a remarcat o fotografă care a ajuns pentru scurt timp la Phenian şi care a avut şansa să călătorească în subteran şi să vadă cum se deplasează, în viaţa lor de zi cu zi, nord-coreenii aflaţi sub ochiul vigilent al „fratelui cel mare".

Dincolo de atmosfera apăsătoare, ceea ce este uimitor, spune tânăra, e modul în care sunt decorate tunelurile construite din marmură: pline de candelabre, dar şi de tablouri şi portrete cu liderul suprem Kim Jong-Un, scrie Gândul.

„Am mers cu metroul în Phenian şase staţii. Aceste trenuri au fost importate din Germania de Est şi au uşi grele accesate manual. În fiecare vagon se aflau portretele a doi dintre foştii lideri ai statului. Înăuntru, oamenii erau tăcuţi, unii dintre ai aţipiseră, alţii se jucau tot felul de jocuri pe smartphone, iar alţii se uitau la noi curioşi. Singura mea interacţiune cu localnicii care a avut loc în acest mediu a fost dată de schimbul de gesturi din cap şi zâmbere atunci când am cedat locul unor persoane mai în vârstă”, a scris pe Instagram lielaine, care a şi postat câteva fotografii din subteran. 

Citeşte continuarea pe Gândul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase