Home » D:News » Misiune secretă de salvare a ”comorii” de pe Titanic, în valoare de peste 180 de milioane de euro

Misiune secretă de salvare a ”comorii” de pe Titanic, în valoare de peste 180 de milioane de euro

Publicat: 05.07.2017
Regizorul filmului ,,Titanic,'' James Cameron, a lansat o ,,misiune de salvare'' secretă a artefactelor de pe nava scufundată.

Regizorul de 62 de ani împreună cu dr. Robert Ballard, cel care a descoperit epava Titanicului, doresc să înmâneze 5.500 de artefacte oraşului Belfast, loc în care a fost construită nava. Pentru misiunea de salvare a artefactelor, regizorul a lansat o licitaţie secretă în valoare de 165 de milioane de lire (187 milioane de euro).

Anunţul a fost făcut în urma informaţiilor privind falimentul singurei companii deţinătoare a RMS Titanic, informează Daily Mail. RMS Titanic este deţinut integral de către Premier Exhibitions din Statele Unite ale Americii, compania dorind să vândă viitoarele artefacte de pe navă pentru a plăti datoria de peste 9 milioane de lire. 

După dobândirea drepturilor exclusive asupra RMS Titanic Inc din 1987, compania a realizat numeroase expediţii de recuperare a comorilor de pe epava aflată la 3,81 kilometri adâncime.  Nava s-a scufundat în nordul Atlanticului la 643 de kilometri de Terranova după impactul cu un gheţar din aprilie 1912. 

Sursa: Wikimedia Commons

Peste 1.500 din cei 2.224 de pasageri ai navei au murit în urma dezastrului. Deşi unele artefacte au fost expuse public, majoritatea sunt ţinute într-un depozit secret din SUA. ,,Toate artefactele, scrisorile şi fotografiile spun o poveste,” a declarat David Gallo oceanograful care a condus o expediţie din 2010 de cartografiere a epavei. 

Rober Ballard, cel care a descoperit epava în 1985, a declarat că doreşte să readucă Titanicul înapoi în Marea Britanie. El susţine că artefactele vor fi expuse public în cadrul unui muzeu din Belfast. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase