Home » D:News » Printre celebrităţi a apărut o modă stranie de a-şi mânca placenta după ce au născut. Experţii avertizează că această practică este periculoasă

Printre celebrităţi a apărut o modă stranie de a-şi mânca placenta după ce au născut. Experţii avertizează că această practică este periculoasă

Printre celebrităţi a apărut o modă stranie de a-şi mânca placenta după ce au născut. Experţii avertizează că această practică este periculoasă
Publicat: 23.07.2017
În ciuda faptului că nu există nicio dovadă că mâncatul propriei placente aduce vreun beneficiu, acest obicei a devenit, în mod bizar, extrem de popular, fiind inventate chiar şi reţete de preparare.

Mai mult decât atât, există companii care transformă placenta în capsule pe care o poţi consuma, desigur, fără vreun beneficiu medical, relatează IFL Science.

Recent, un studiu al Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a ajuns la concluzia că această practică este şi riscantă pentru sănătate. În această relatare, CDC susţine că aceste capsule de placentă au cauzat o infecţie la un nou-născut din Portland, Oregon.

Mama acestuia a transformat placenta în capsule la o firmă despre care credea că este sigură. Aceştia au luat placenta, au curăţat-o, au deshidratat-o şi au mărunţit-o pentru a putea fi pusă în capsule. Totuşi, după ce aceasta a început să consume, copilul ei s-a îmbolnăvit. Iniţial, doctorii nu înţelegeau ce este în neregulă cu copilul, până când au fost informaţi că mama a cerut placenta după naştere.

Capsulele au fost testate şi s-a găsit că acestea conţineau bacterii dăunătoare. CDC consideră că firma care a produs capsulele nu a încălzit suficient de mult placenta pentru a omorî microorganismele din aceasta.

Copilul a supravieţuit după ce a urmat un tratament cu antibiotice, dar avertismentul lansat de CDC rămâne valabil: „ingerarea placentei a fost recent promovată pentru beneficiile fizice şi psihologice pe care le-ar oferi, deşi nu există niciun suport ştiinţific pentru această afirmaţie. De asemenea, nu există nicio metodă standard de procesare a placentei pentru consum”, precizează specialiştii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Uterul artificial şi placenta computerizată – Cum poţi fi „gravidă de duminică”

Cum supravieţuieşte fătul – „corpul străin” ce se dezvoltă în interiorul femeii?

Copilul dumneavoastră este prea agresiv? Nimic din ceea ce îi oferiţi nu îl satisface? Accesele de furie la copii din perspectiva lui Freud

Un bebeluş s-a născut cu o „coadă” lungă de 12 cm. Ce era de fapt această excrescenţă? (FOTO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase