Prima pagină D:News

Care sunt cele mai sănătoase tipuri de ceai şi ce beneficii aduc

Cristina Călin | 09.22.2017 | ● Vizualizări: 2579
Credit: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

Băutorii de ceai au un risc cu 35% mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători din Baltimore. Mai mult, cei care beau ceai în fiecare zi au şanse să reducă simptomele aterosclerozei şi să împiedice formarea de depuneri de grăsime de artere.

Ceaiul nu doar ameliorează sau vindecă simptomele unor afecţiuni, ci este potrivit şi pentru a tămădui suflete, aşa cum ne sugerează asiaticii care au un adevărat cult pentru această băutură. Într-un top al celor mai sănătoase tipuri de ceai sunt incluse ceaiul oolong, ceaiul verde, ceaiul alb şi ceaiul de ghimbir şi lămâie.

Iată care sunt clităţile pe care fiecare dintre aceste tipuri de ceai le are şi efectele lor asupra sănătăţii.

Ceaiul oolong

Ceaiul oolong este recunoscut pentru calităţile sale antioxidante care îl fac un bun adjuvant în lupta cu colesterolul LDL, numit şi colesterolul rău. De asemenea, antioxidanţii luptă cu radicalii liberi din corp şi implicit şi cu celulele care pot provoca diverse tipuri de cancer. Ceaiul oolong este potrivit pentru cei care vor să slăbească pentru că ajută la arderea grăsimilor.

Dimineţile voastre vor fi nu doar mai aromate cu ajutorul unei ceşti de ceai oolong, dar şi mai pline de energie. Conţine o cantitate suficientă de cafeină, cât să vă trezească.

Citeşte continuarea pe Gustarte.