Home » D:News » Care sunt diferenţele dintre vodcă şi gin

Care sunt diferenţele dintre vodcă şi gin

Care sunt diferenţele dintre vodcă şi gin
Publicat: 27.09.2018
Cele două băuturi spirtoase sunt foarte distincte. Unul este asociat cu arome de pin şi de plante, în timp ce celălalt este adesea poziţionat ca o entitate inodoră, fără gust.

Cu toate acestea, cele două sunt înlocuitori frecvenţi unul pentru celălalt în cocktail-uri precum Martini sau Vodka/Gin Tonic.

Vodcă

Vodca este definită de ceea ce nu este. Ea trebuie să fie fără aromă (bine, cu excepţia celei aromate), clară, şi în orice fel să nu iasă cu nimic în evidenţă. Cuvântul „vodcă” vine din cuvântul rusesc pentru apă, „voda”. Vodca nu este singura băutura spirtoasă cu aceste calităţi. Există, de asemenea, cachaça, rom, soju şi altele. Ceea ce separă vodca de restul este faptul că poate fi făcută oriunde şi din multe lucruri.

Cocktail-urile cu vodcă se bucură cel mai frecvent de caracteristicile şi aromele a tot ce se amestecă în băutură. Dacă este o vodcă şi suc de portocale, va avea gust în primul rând de suc de portocale. Dacă este vodcă şi suc de merişoare, va avea gust de merişoare. Există însă câteva cocktailuri emblematice pe bază de vodcă, printre care se numără Bloody Mary, White Russian, Moscow Mule şi Vesper Martini popularizat de James Bond.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase