Home » D:News » Efectul care nu trebuie ignorat al consumului de alcool. Dacă păţeşti asta, trebuie să laşi paharul deoparte

Efectul care nu trebuie ignorat al consumului de alcool. Dacă păţeşti asta, trebuie să laşi paharul deoparte

Efectul care nu trebuie ignorat al consumului de alcool. Dacă păţeşti asta, trebuie să laşi paharul deoparte
Publicat: 02.10.2017
Oamenii care se înroşesc sau fac pete roşii pe faţă atunci când beau suferă, cel mai probabil, de o afecţiune periculoasă.

O cercetare realizată în Coreea de Sud arată că oamenii care se înroşesc în orbraji imediat după ce beau puţin alcool prezintă un risc crescut de dezvoltare a hipertensiunii generate de consumul de alcool, potrivit Indy100.

Această afecţiune conduce la creşterea tensiunii arteriale, principala cauză a infarctului, atacului de cord şi pune în pericol vasele de sânge, scrie Gândul

Totul apare din cauza unei toxine produse de alcool, numită acetaldehidă, pe care ficatul o descompune. În cazul persoanelor care suferă de afecţiunea sus menţionată, această toxină este descompusă mult mai lent, astfel că ea rămâne în organismul celor afectaţi pentru mai mult timp şi provoacă mult mai multe stricăciuni. 

Echipa de cercetători a avut în vedere 1.763 de dosare medicale ale bărbaţilor sud-coreeni cu diverse istorice în ceea ce priveşte consumul de alcool.  

527 dintre ei aveau afecţiunea care le făcea faţa să roşească atunci când luau o gură de alcool. Oamenii de ştiinţă au descoperit că aceştia erau mai expuşi la apariţia problemei atunci când consumau peste patru pahare de băuturi alcoolice pe săptănână. 

Dincolo de această limită, creşte şi riscul apariţiei hipertensiunii. În ceea ce-i priveşe pe cei care nu aveau această afecţiune, riscul de apariţie a hipertensiunii creştea abia după consumul a peste opt pahare pe săptămână.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase