Home » D:News » Noi teorii cu privire la sursa ”atacurilor sonice” asupra diplomaţilor americani din Cuba. Isterie în masă sau arme cu microunde?

Noi teorii cu privire la sursa ”atacurilor sonice” asupra diplomaţilor americani din Cuba. Isterie în masă sau arme cu microunde?

Noi teorii cu privire la sursa ”atacurilor sonice” asupra diplomaţilor americani din Cuba. Isterie în masă sau arme cu microunde?
Publicat: 19.12.2017
La începutul anului, un grup de diplomaţi americani ar fi fost victimele unui ''atac sonic'' în timp ce se aflau la ambasada americană din Cuba. În acel moment, 24 de membri ai echipei au fost diagnosticaţi cu simptome precum pierderea auzului, ameţeală şi stări de greaţă. Unele persoane au declarat că principala cauză ar fi sunetele ciudate pe care le-au auzit în timp ce se aflau în camera de hotel.

Investigaţiile realizate de FBI şi CIA nu au reuşit să descopere dovezi fizice ale utilizării unei arme sonice secrete. Conform Newweek, în octombrie Associated Press a publicat o înregistrare, realizată de un diplomat, a sunetului care ar sta la baza atacului. 

Însă un grup de neurologi au explicat recent că totul ar putea avea la bază isteria în masă. Lipsa unei dovezi fizice clare şi nivelul ridicat de anxietate prezentat de membrii ambasadei ar putea fi considerate simptome la un anumit nivel.  A treia posibilitate a apărut însă sâmbătă, pe când într-un articol a fost publicat faptul că efectele ar putea fi ale radiaţiilor cu microunde. Acest tip de arme ar putea ţinti direct anumiţi indivizi, în timp ce pentru alţii sunt insesizabile. 

Radiaţiile cu microunde sunt în general insesizabile de oameni, dar dacă sunt canalizate la o anumită frecvenţă pot fi absorbite de corpul uman, mai ales dacă este ţintită către o anumită zonă a craniului. Atunci când energia cu microunde se propaga prin creier declanşează o cantitate redusă de căldură. Deşi este relativ nedetectabilă, poate ”transmite o undă acustică de presiune către urechea internă”, afirmă James Lin, din cadrul Universităţii din Illinois.

Cu cât pulsaţia este mai intensă, cu atât sunetul resimţit în ureche este mai puternic, fapt ce provoacă ameţeli, stări de greaţă şi disconfort. 

Medicii care au analizat membrii ambasadei susţin că au descoperit dovezi ale unor anomalii cerebrale, însă nu au şi o explicaţie pentru acestea, dar susţin că ar putea fi un efect al atacului. 

Isteria în masă

Alţi specialişti susţin că ar putea fi o problemă psihologică. Robert Bartholomew, medic sociolog, susţine că isteria în masă ar putea fi cea mai bună explicaţie. ”Isteria în masă se referă la propagarea rapidă a simptomelor unei boli pentru care nu există o cauză organică,” a declarat Bartholomew. ”Fenomenul poate afecta oamenii sănătoşi, totul fiind doar o halucinaţie,” adaugă el. 

Chiar dacă un atacator ar fi reprezentat doar o halucinaţie, oricum ar fi avut urmări asupra creierului, spun specialiştii. De la conducerea unui taxi până la dobândirea unei noi aptitudini, toate schimbă structura creierului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase