Home » D:News » Chinezii au realizat şerveţele din excremente de urs panda

Chinezii au realizat şerveţele din excremente de urs panda

Chinezii au realizat şerveţele din excremente de urs panda
Publicat: 21.12.2017
O firmă de produse de papetărie din China va recicla excremente de urs panda pentru a produce hârtie igienică şi şerveţele, informează AFP.

Firma Qianwei Fengsheng, cu sediul în provincia Sichuan (sud-vestul Chinei), colaborează cu Centrul pentru protecţia şi cercetarea urşilor panda pentru a prelua şi recicla excrementele şi deşeurile alimentare ale animalelor, scrie Mediafax.

Produsele vor fi comercializate în China chiar sub brandul „caca de panda” şi vor avea pe etichetă imaginea unui urs panda.

Cele aproximativ 10 kilograme de excremente produse de un urs panda adult zilnic sunt bogate în fibre, pentru că animalul se hrăneşte exclusiv cu bambus, informează agenţia de presă de stat China Nouă. În plus faţă de aceste excremente, „ursul-pisică”, aşa cum îl numesc chinezii, produce aproximativ 50 de kilograme de deşeuri alimentare, pe care le scuipă după ce mestecă bambusul.

Fabricarea hârtiei din bambus necesită eliminarea fructozei înainte de extragerea fibrelor, o etapă care are loc în mod natural în sistemul digestiv al ursului panda, a explicat Yang Chaolin, preşedintele firmei de produse de papetărie, citat de China Nouă.

Compania colectează materia primă din trei rezervaţii de urşi panda, iar produsele sunt testate pentru a garanta absenţa bacteriilor.

O cutie de şerveţele de hârtie este mai scumpă decât un produs clasic, fiind vândută la preţul de 43 de yuani (5,50 euro).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase