Home » D:News » SpaceX, implicată într-un nou scandal după lansarea misiunii secrete Zuma. Ce s-a întâmplat cu satelitul

SpaceX, implicată într-un nou scandal după lansarea misiunii secrete Zuma. Ce s-a întâmplat cu satelitul

SpaceX, implicată într-un nou scandal după lansarea misiunii secrete Zuma. Ce s-a întâmplat cu satelitul
Publicat: 12.01.2018
Satelitul din cadrul misiunii Zuma nu este pierdut sau inactiv, conform SpaceX. Compania apără performanţa rachetei Falcon după ce în presă au apărut mai multe articole conform cărora misiunea de amplasare a satelitului a eşuat sau acesta s-a prăbuşit în ocean.

Lansarea satelitului a fost iniţiată de SpaceX pe 7 ianuarie, fiind cea de-a treia misiune secretă realizată de companie pentru guvernul american. Tech Times notează că după mai multe amânări ale lansării, racheta la bordul căreia se afla satelitul Zuma a decolat de pe platforma Cape Canavera din Florida. 

Primele două ore ale lansării au fost transmise online, însă a fost întreruptă în moemntul decuplării încărcăturii. În urma speculaţiilor privind eşecul misiunii, SpaceX a declarat că racheta Falcon 9 a funcţionat corespunzător, dar nu au oferit şi informaţii suplimentare privind amplasarea cu succes a satelitului. 

În urma lansării, mai multe articole din presă ce citau surse anonime din guvernul SUA susţineau că a doua treaptă a propulsorului Falcon 9 a funcţionat, iar racheta şi satelitul s-au prăbuşit în Oceanul Indian. Însă SpaceX a clarificat situaţia prin intermediul unui comunicat oficial: ”După analizarea datelor putem afirma că racheta Falcon 9 a realizat corect toate manevrele. Dacă vom descoperi erori din cadrul misiunii, le vom publica imediat. Informaţiile contrare publicate recent sunt categoric false. Din cauza misiunii clasificate a încărcăturii nu putem face şi alte comentarii,” a declarat preşedintele SpaceX Gwynne Shotwell. 

În mai 2017, SpaceX a reuşit să recupereze prima treaptă a rachetei pe care a utilizat-o în cadrul lansării misiunii clasificate. 

Recent, imagini cu o spirală stranie au apărut pe internet, mulţi utilizatori consideră că aceasta ar putea fi treapta superioară a rachetei Falcon 9. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase