Home » D:News » Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a fost operată de cataractă. Ce este cataracta

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a fost operată de cataractă. Ce este cataracta

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a fost operată de cataractă. Ce este cataracta
Publicat: 08.06.2018
Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a fost supusă luna trecută unei intervenţii chirurgicale oftamologice, operaţia fiind un succes, a anunţat vineri Palatul Buckingham, citat de agenţia Reuters.

„Pot să confirm că regins a fost supusă unei proceduri de succes, luna trecută, pentru a trata o cataractă”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham, scrie Mediafax.

Potrivit The Telegraph, în ultimele săptămâni regina a fost văzută purtând ochelari de soare, inclusiv la diverse evenimente organizate la Palatul Buckingham.

Aceasta a fost consulatăt vineri la spitalul Regele Edward al VII-lea din Londra.

Regina Mamă Elisabeta a fost operată de cataractă în 1995, la vârsta de 95 de ani, însă spre deosebire de Elizabeth a II-a, aceasta a fost internată o noapte la spitalul Edward al VII-lea.

Ce este cataracta?

Cataracta este una dintre cele mai răspândite cauze, la nivel mondial, de orbire. 
 
Cataracta înseamnă opacifierea lentilei ochiului, numită cristalin. În mod normal, această lentilă este perfect transparentă şi asigură focalizarea imaginii pe retină, adică vederea clară.
 
Cataracta congenitală este prezentă chiar de la naştere, uneori de sine stătătoare, alteori în cadrul unor sindroame malformative complexe.
 
Apare sub forma unui reflex albicios în pupila ochiului afectat. Necesită un diagnostic şi tratament de urgent (în primele luni de viaţă), altfel funcţia vizuală a ochiului respectiv nu mai poate fi recuperată.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase